Ainekset
4 annosta | |
4 dl | vettä |
1 | kasvisliemikuutio |
3 dl | Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta |
400 g | tomaattimurskaa |
1 | iso sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
1 | punainen chilipaprika |
½ | kesäkurpitsa |
2-3 rkl | rypsiöljyä |
1 dl | oliiveja |
1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
150 g | fetajuustoa |
1 ruukku | persiljaa tai basilikaa |
mustapippuria myllystä | |
suolaa maun mukaan | |
tuoretta rosmariinia maun mukaan | |
Lisäksi: | 1 prk tonnikalaa tai 200 g paistettua jauhelihaa |
Pinnalle: | miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja |

Valmistusohje
Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää kasvisliemikuutio ja gluteeniton kaurarouhe. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes neste haihtuu. Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hetki. Nosta sivuun.
Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää ainekset pannulle. Kääntele hetki. Sekoita paistetut kasvikset kaurarouheseokseen. Paloittele joukkoon oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit, sekä fetajuusto. Lisää vielä valutettu tonnikala tai paistettu jauheliha. Hienonna seokseen persilja tai basilika. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Laita joukkoon hieman tuoretta rosmariinia. Sekoita ja tarkista maku.
Laita seos uunivuokaan ja ripottele pinnalle puolitettuja miniluumutomaatteja. Kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.