Välimeren uunivuoka (g)

30-60 min. | Keskitaso

  • Gluteenittomat
  • Ruoanlaitto
Ainekset
4 annosta
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta
400 g tomaattimurskaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipaprika
½ kesäkurpitsa
 2-3 rkl rypsiöljyä
1 dl oliiveja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
150 g fetajuustoa
1 ruukku persiljaa tai basilikaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
tuoretta rosmariinia maun mukaan
Lisäksi: 1 prk tonnikalaa tai 200 g paistettua jauhelihaa
Pinnalle: miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
Valmistusohje

Välimeren aineksilla maustettu uunivuoka on helppo arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Myllärin Gluteeniton Kaurarouhe on maukas ja monikäyttöinen kotimainen vaihtoehto riisille, couscousille, kvinoalle ja vastaaville viljalisäkkeille.

 

Valmistusohje

Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää kasvisliemikuutio ja gluteeniton kaurarouhe. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes neste haihtuu. Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hetki. Nosta sivuun.

 

Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää ainekset pannulle. Kääntele hetki. Sekoita paistetut kasvikset kaurarouheseokseen. Paloittele joukkoon oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit, sekä fetajuusto. Lisää vielä valutettu tonnikala tai paistettu jauheliha. Hienonna seokseen persilja tai basilika. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Laita joukkoon hieman tuoretta rosmariinia. Sekoita ja tarkista maku.

 

Laita seos uunivuokaan ja ripottele pinnalle puolitettuja miniluumutomaatteja. Kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.

 

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.