Uunilohta ja sitruunaista kaurarisottoa (G)

30-60 min. | Keskitaso

  • Gluteenittomat
  • Ruoanlaitto
Ainekset
4 annosta
800 g lohifileetä
3/4 tl suolaa
50 g voita
2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
Risotto:
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
7-8 dl vettä / kasvislientä
4 dl Myllärin Kaura Ateriajyviä
1 sitruunan raastettu kuori
2 sitruunan puristettu mehu
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
200 g yrttituorejuustoa
parmesaania
tuoretta ruohosipulia tai tilliä
(suolaa)
Valmistusohje

Laita lohifilee leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle suolaa. Sekoita voi ja rosmariini keskenään ja levitä nokareina lohifileen päälle. Kypsennä kalaa 175-asteessa uunin keskiritilätasolla n. 20-25 minuuttia. Voit myös kypsentää lohen medaljonkeina paistinpannulla öljyssä tai voissa paistaen ja lisätä rosmariinivoin paistamisen loppuvaiheessa medaljonkien päälle.

Valmista lohen kypsyessä sitruunainen jyvärisotto. Silppua sipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulisilppua ja kaurajyviä pari minuuttia sekoitellen. Lisää vettä tai kasvislientä sen verran, että jyvät peittyvät ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Lisää nestettä vähitellen sitä mukaa kun neste imeytyy jyviin. Lisää myös halutessasi vähän valkoviiniä. Anna kiehua n. 15-20 minuuttia, kunnes kaura on sopivan kypsää. Lisää loppuvaiheessa joukkoon hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu. Sekoita vielä risottoon kerma ja yrttituorejuusto ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettua tilliä tai ruohosipulia. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 10Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.