Uunilohta ja sitruunaista kaurarisottoa (G)

30 min. | Helppo

  • Gluteenittomat
  • Ruoanlaitto
Ainekset
4 annosta
800 g lohifileetä
3/4 tl suolaa
50 g voita
2 rkl hienonnettua rosmariinia
7-8 dl vettä
4 dl Myllärin Kaura Ateriajyviä
½ tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
2 sitruunan raastettu mehu
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
200 g yrttituorejuustoa
(suolaa)
tuoretta tilliä
Valmistusohje

Laita lohifilee leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle suolaa. Sekoita voi ja rosmariini keskenään ja levitä nokareina lohifileen päälle. Kypsennä kalaa 175-asteessa uunin keskiritilätasolla n. 20-25 minuuttia.

Valmista sillä välin sitruunainen jyvärisotto. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon kaurajyvät ja suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes neste on imeytynyt ja kaura on sopivan kypsää. Lisää loppuvaiheessa joukkoon hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu. Kuumenna. Sekoita vielä joukkoon kerma ja yrttituorejuusto ja kuumenna. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettua tuoretta tilliä. Tarjoa lohifileen kanssa.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.