Ainekset
4 annosta | |
800 g | lohifileetä |
3/4 tl | suolaa |
50 g | voita |
2 rkl | hienonnettua rosmariinia |
7-8 dl | vettä |
4 dl | Myllärin Kaura Ateriajyviä |
½ tl | suolaa |
1 | sitruunan raastettu kuori |
2 | sitruunan raastettu mehu |
1 dl | kuohu- tai ruokakermaa |
200 g | yrttituorejuustoa |
(suolaa) | |
tuoretta tilliä |

Valmistusohje
Laita lohifilee leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle suolaa. Sekoita voi ja rosmariini keskenään ja levitä nokareina lohifileen päälle. Kypsennä kalaa 175-asteessa uunin keskiritilätasolla n. 20-25 minuuttia.
Valmista sillä välin sitruunainen jyvärisotto. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon kaurajyvät ja suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes neste on imeytynyt ja kaura on sopivan kypsää. Lisää loppuvaiheessa joukkoon hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu. Kuumenna. Sekoita vielä joukkoon kerma ja yrttituorejuusto ja kuumenna. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettua tuoretta tilliä. Tarjoa lohifileen kanssa.