Ainekset
20 kpl
1 pkt ( 10 kpl / 1 kg ) | torttutaikinalevyjä (laktoositon) |
1 | kananmuna |
1 dl | Myllärin Gluteenitonta Villikauraa |
2 dl | vettä |
¼ tl | suolaa |
Täyte | |
jäähtynyttä kypsää villikauraa | |
1 prk ( 170/120 g) | tonnikalapaloja oliiviöljyssä valutettuna |
100 g | paprika-chili tuorejuustoa (laktoositon 14% ) |
2 rkl | ruohosipulia hienonnettuna |
½ tl | suolaa |
½ tl | rouhittua mustapippuria |
Koristeluun | |
alfalfan tai unikon siemeniä |

Valmistusohje
Levitä taikinalevyt erilleen sulamaan huoneenlämpöön n. 15 min ennenkuin tarvitset niitä.
Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kaura ja suola. Keitä kannen alla hiljalleen välillä sekoittaen n. 20 min. Siivilöi ylimääräinen vesi pois.
Sekoita täytteen ainekset sekaisin.
Puolita jokainen torttutaikinalevy. Jaa jokaiseen neliöön n. ruokalusikallinen täytettä. Voitele reunat kananmunalla. Taita kolmioiksi. Painele haarukalla kolmioiden reunat kunnolla kiinni. Pistele haarukalla muutama reikä pasteijan kanteen. Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele halutessani päälle hieman siemeniä.
Paista uuninkeskitasolla 10 -15 min., kunnes pinta on kauniin värinen.
Vinkki! Gluteenittomia pasteijoita saat, kun käytät gluteenittomia voitaikinalevyjä.
Asiakkaan resepti on Myllärin kaurareseptikilpailun satoa.