Tikka Masala-kauraa ja mausteisia lihapyöryköitä

30-60 min. | Keskitaso

  • Ruoanlaitto
Ainekset
4 annosta
Lihapyörykät:
2 rkl rypsiöljyä
1 iso sipuli
1 punainen chilipaprika
500 g lampaanjauhelihaa
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
½ tl suolaa
1 ruukku korianteria
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
6 dl vettä
1 pss Myllärin Tikka Masala Kaura ateria-ainesta
Kurkkuraita:
4 dl maustamatonta jogurttia
10 cm pala tuorekurkkua
1 tl tuoretta inkivääriä
ripaus suolaa
1 rkl tuoretta minttua
Valmistusohje

Mausteiset lihapyörykät saavat seurakseen herkullisen intialaiseen tapaan maustetun lisäkkeen. Valmista seuraksi raikas kurkkuraita ja tarjoa lisäksi vielä valmista mangochutneyta.

 

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chilipaprika. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli ja chilipaprika. Jäähdytä.

Laita lampaanjauheliha kulhoon ja lisää joukkoon jäähtynyt sipuli ja chilipaprika, juustokumina, kurkuma, suola ja hienonnettu korianteri. Rouhi joukkoon mustapippuria. Sekoita massa tasaiseksi.

Pyöritä tasakokoisiksi pyöryköiksi ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Valmista sillä välin lisäkkeet.

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää ateria-aines. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.

Valmista seuraksi raita: Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, jogurtti, hienonnettu inkivääri, ripaus suolaa ja hienonnettua minttua keskenään. Tarkista maku.

Tarjoa lihapyörykät Tikka Masala -kauran, raita-kastikkeen ja mangochutneyn kanssa.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.