Ainekset
4 annosta | |
Lihapyörykät: | |
2 rkl | rypsiöljyä |
1 | iso sipuli |
1 | punainen chilipaprika |
500 g | lampaanjauhelihaa |
1 tl | juustokuminaa |
1 tl | kurkumaa |
½ tl | suolaa |
1 ruukku | korianteria |
mustapippuria myllystä | |
Lisäksi: | |
6 dl | vettä |
1 pss | Myllärin Tikka Masala Kaura ateria-ainesta |
Kurkkuraita: | |
4 dl | maustamatonta jogurttia |
10 cm pala | tuorekurkkua |
1 tl | tuoretta inkivääriä |
ripaus suolaa | |
1 rkl | tuoretta minttua |

Valmistusohje
Mausteiset lihapyörykät saavat seurakseen herkullisen intialaiseen tapaan maustetun lisäkkeen. Valmista seuraksi raikas kurkkuraita ja tarjoa lisäksi vielä valmista mangochutneyta.
Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chilipaprika. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli ja chilipaprika. Jäähdytä.
Laita lampaanjauheliha kulhoon ja lisää joukkoon jäähtynyt sipuli ja chilipaprika, juustokumina, kurkuma, suola ja hienonnettu korianteri. Rouhi joukkoon mustapippuria. Sekoita massa tasaiseksi.
Pyöritä tasakokoisiksi pyöryköiksi ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Valmista sillä välin lisäkkeet.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää ateria-aines. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
Valmista seuraksi raita: Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, jogurtti, hienonnettu inkivääri, ripaus suolaa ja hienonnettua minttua keskenään. Tarkista maku.
Tarjoa lihapyörykät Tikka Masala -kauran, raita-kastikkeen ja mangochutneyn kanssa.