Ainekset
6 annospalaa | |
1 | valmis laskostettu lehtitaikinalevy pakastealtaasta |
(hieman vehnäjauhoja) | |
1 | iso sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
2 rkl | rypsiöljyä |
200 g | jauhelihaa |
½ pss | Myllärin Texmex Kaura Ateria-ainesta |
4 dl | vettä |
50 g | tomaattipyreetä |
100 g | juustoraastetta |
(tacomaustetta) | |
Voiteluun: | |
1 | kananmuna |

Valmistusohje
Texmex-piiras on maistuva suolainen tarjottava, jonka valmistus on helppoa ja vaivatonta. Ruokaisa suolainen piiras toimii salaatin kanssa kokonaisena ateriana.
Valmistusohje
Avaa taikina pakkauksestaan ja anna sulaa hetki huoneenlämmössä. Kun taikina on hieman sulanut, ripottele alle vehnäjauhoja ja kaulitse hieman ohuemmaksi suorakaiteen malliseksi levyksi.
Valmista taikinan sulaessa täyte: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli, valkosipuli ja jauheliha. Lisää ateria-aines ja vesi. Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia, kunnes kauraseos on kypsää. Lisää joukkoon tomaattipyreetä ja juustoraastetta. Sekoita ja tarkista maku. Lisää halutessasi tacomaustetta.
Levitä täyte kaulitun piiraspohjan päälle siten, että puolet levystä on täytteen peitossa. Käännä toinen puolikas päälle ja nipistele reunat yhteen. Pistele taikinan pinta haarukalla ja voitele kananmunalla. Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla 25-35 min., kunnes pinta on kauniin värinen ja rapea.
Tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.