Ainekset
4 hengelle
4 | punaista paprikaa |
2 dl | soijarouhetta (tai 400 g jauhelihaa) |
öljyä paistamiseen | |
1-2 | chiliä viipaloituna ilman siemeniä |
1,5 dl | säilykemaissia |
1 | sipuli silputtuna |
2 | valkosipulinkynttä murskattuna |
2 dl | keitettyä Myllärin Gluteenitonta Villikauraa |
1 pkt | maustamatonta tuorejuustoa |
1 pss | tacomaustetta |
200 g | cheddar- tai mozzarellaraastetta
|

Valmistusohje
Keitä Villikaura pakkauksen ohjeen mukaisesti. Mausta suolalla.
Kuullota paistinpannulla öljyssä pilkottu sipuli, valkosipuli ja chili, mutta älä anna niiden ruskistua. Lisää sitten pannulle kuiva soijarouhe ja pyörittele sitä kuivana pannulla, kunnes se on kauttaaltaan öljyssä. Lisää tarvittaessa öljyä.
Lisää sitten pannulle 4 dl vettä ja paistele kunnes soijarouhe on turvonnut noin kaksinkertaiseksi. Mausta soijarouhe tacomausteseoksella.
Sekoita keskenään tuorejuusto, Villikaura ja soijarouheseos.
Pese paprikat, poista siemenkodat, halkaise ne puoliksi ja laita uunin kestävään astiaan. Lusikoi täytettä paprikanpuolikkaiden sisään. Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.
Asiakkaan resepti on Myllärin kaurareseptikilpailun satoa.