Ainekset
4-6 annosta | |
1 | iso sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
2-3 | lehtisellerinvartta |
1 l | vettä |
1 | lihaliemikuutio |
½ pss | Myllärin Texmex Kaura ateria-aineksia |
100 g | vihreitä, tuoreita papuja |
500 g | tomaattimurskaa |
250 g | kinkkusuikaleita |
mustapippuria myllystä | |
(suolaa) | |
lehtipersiljaa tai muuta yrttiä maun mukaan |

Valmistusohje
Tomaattinen texmex-keitto on maukas ruoka, jota on helppo jatkaa isommallekin porukalle. Kasvisversiossa kinkkusuikaleet voi jättää pois. Lisää tulisuutta saat halutessasi lisäämällä joukkoon jauhettua tai tuoretta chilipaprikaa tai ripauksen cayennepippuria.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi ja lisää lihaliemikuutio, kasvikset sekä ateria-ainekset. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää pavut, tomaattimurska ja kinkkusuikaleet. Jatka kypsennystä n. 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja hienonna joukkoon lehtipersiljaa tai muuta yrttiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa seuraksi tuoretta leipää.