Ainekset
1 pss Myllärin Gluteenitonta Tummaa Palaleipäainesta
8-9 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
1 dl porkkana- tai kesäkurpitsaraastetta tai juustoraastetta
Täyte:
3½ dl vettä
2½ dl Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta
½ tl suolaa
200 g vihanneksia maun mukaan (esim. porkkanaa,
kesäkurpitsaa,paprikaa, tomaattia)
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
1 dl juustoista ruokakermaa
2 tl sitruunamehua
2-3 tl currya
(½ punainen chilipaprika tai ripaus chilijauhetta)

Valmistusohje
Täytetyt kauraleipäset maistuvat herkullisilta eväänä tai iltapalana ja valmistuvat helposti valmiista gluteenittomasta Tummasta Palaleipäaineksesta.
Valmistusohje
n. 12 kpl
Valmista taikina Palaleipäainespussin ohjeen mukaan, mutta lisää taikinaan myös raastettuja kasviksia. Taikinan kohotessa valmista täyte.
Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kaurarouhe ja suola ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia. Paloittele porkkanat, kesäkurpitsa, paprika ja tomaatit pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kääntele kasviksia hetki kovalla lämmöllä. Lisää kypsä kaurarouhe, hunaja, juustoinen kerma, sitruunamehu, curry ja halutessasi chilipaprikaa tai chilijauhetta. Kääntele hetki ja tarkista maku.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Painele toinen puolikas taikinaa leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai uunipellille. Nosta täytteestä nokareita tasaisin välimatkoin ja painele kaurajauhoja apuna käyttäen puolikas taikinasta päälle. Leikkaa taikinapyörällä paloiksi, siten että täyte jää jokaisen palan keskelle. Pistele palat haarukalla ja paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.