Rouheat täysjyvävehnäsämpylät

yli 60 min. | Keskitaso

  • Leivät ja sämpylät
Ainekset
50 g hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
5 dl vettä
1 ½ rkl sokeria
2 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
12 dl Myllärin Luomu Täysjyvävehnäjauhoja

 

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää taikinaan sokeri, suola ja puolet jauhoista. Sekoita hyvin, lisää öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon laidoista. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia. Leivo sämpylöiksi (noin 18 kpl) tai leiviksi (3 kpl) ja kohota pellillä liinan tai muovin alla noin 30 minuuttia. Halutessasi voit kostuttaa sämpylät tai leivät vedellä ja ripotella päälle Myllärin Luomu Kaurahiutaleita. Paista 225 °C:ssa sämpylöitä noin 10 minuuttia ja leipiä noin 25 minuuttia.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.