Rouheat täysjyvävehnäsämpylät

yli 60 min. | Keskitaso

  • Leivät
Ainekset
50 g hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
5 dl vettä
1 ½ rkl sokeria
2 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
12 dl Myllärin Luomu Täysjyvävehnäjauhoja

 

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää taikinaan sokeri, suola ja puolet jauhoista. Sekoita hyvin, lisää öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon laidoista. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia. Leivo sämpylöiksi (noin 18 kpl) tai leiviksi (3 kpl) ja kohota pellillä liinan tai muovin alla noin 30 minuuttia. Halutessasi voit kostuttaa sämpylät tai leivät vedellä ja ripotella päälle Myllärin Luomu Kaurahiutaleita. Paista 225 °C:ssa sämpylöitä noin 10 minuuttia ja leipiä noin 25 minuuttia.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.