Ainekset
50 g | hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa |
5 dl | vettä |
1 ½ rkl | sokeria |
2 tl | suolaa |
½ dl | rypsiöljyä |
12 dl | Myllärin Luomu Täysjyvävehnäjauhoja |

Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää taikinaan sokeri, suola ja puolet jauhoista. Sekoita hyvin, lisää öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon laidoista. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia. Leivo sämpylöiksi (noin 18 kpl) tai leiviksi (3 kpl) ja kohota pellillä liinan tai muovin alla noin 30 minuuttia. Halutessasi voit kostuttaa sämpylät tai leivät vedellä ja ripotella päälle Myllärin Luomu Kaurahiutaleita. Paista 225 °C:ssa sämpylöitä noin 10 minuuttia ja leipiä noin 25 minuuttia.