Ainekset
0,5 l | maitoa |
¾ dl | Myllärin Luomu Mannasuurimoita |
ripaus suolaa | |
1,5 dl | vettä |
3 dl | Myllärin Luomu Ruisjauhoja |
½ dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
½ tl | suolaa |
|
|
Voiteluun: | |
50 g | voita |
½ dl | vettä |
|
|

Valmistusohje
Kiehauta maito. Lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes puuro sakenee. Mausta valmis puuro suolalla
Valmista sultsinataikina. Sekoita vesi, suola, ruisjauhot ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Leivo taikinasta muutaman senttimetrin paksuisia tankoja ja paloittele kahteentoista tasakokoiseen palaan. Pyöritä palat palloiksi ja kaulitse ruisjauhoja ja piirakkapulikkaa apuna käyttäen ohuiksi ympyröiksi. Paista kuoret molemmin puolin valurautapannulla muutaman sekunnin ajan.
Kiehauta voi ja vesi, kunnes voi on sulanut. Voitele toinen puoli voi-vesiseoksella ja levitä voitelemattomalle puolelle mannapuuroa. Taita kuoren reunat vastakkain ja päädyt vielä keskelle. Laita saumapuoli alaspäin tarjoiluvadille ja tarjoa mahdollisimman pian.