Ainekset
4 annosta | |
1 | sipuli |
200 g | kantarelleja tai suppilovahveroita |
3 rkl | rypsiöljyä |
3 dl | Myllärin Gluteeniton Villikaura |
1 -1 1/2 | kasvisliemikuutiota (tarvittaessa gluteeniton) |
6 dl | vettä |
3 dl | valkoviiniä tai siideriä |
mustapippuria myllystä | |
nokare voita | |
tuoretta timjamia | |
(parmesaanilastuja tai -raastetta) |

Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli. Putsaa sienet ja paloittele halutessasi pienemmiksi. Kuumenna rypsiöljy padassa ja lisää sipuli ja sienet. Kääntele kuumassa padassa, kunnes sienet menevät kasaan ja irtoava neste haihtuu.
Lisää Villikaura, murustettu kasvisliemikuutio ja vesi vähän kerrallaan. Anna hautua kannen alla 20-30 minuuttia (kunnes kaurajyvien suutuntuma on sopiva) ja lisää vettä ja valkoviiniä tai siideriä vähän kerrallaan, kun edelliset ovat haihtuneet.
Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Tarkista maku. Sekoita valmiin ruoan joukkoon nokare voita ja ripottele päälle tuoretta timjamia.
Tarjoa halutessasi seuraksi parmesaanilastuja tai -raastetta.