Shokupan leipä yudane-menetelmällä

yli 60 min. | Keskitaso

  • Leivät ja sämpylät
Ainekset
1 leipä
Yudane:
50 g Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
40 g kiehuvaa vettä
Leipätaikina:
150 ml huoneen lämpöistä täysmaitoa
15 g sokeria
9 g tuorehiivaa
10 g huoneen lämpöistä voita
200 g Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
4 g
Voiteluun:
1 kpl kananmunan keltuainen
Valmistusohje
  1. Valmista edellisenä päivänä yudane eli taikinan parannusaine. Mittaa kulhoon 50 g Myllärin leivontakarkeita vehnäjauhoja ja sekoita joukkoon 40 g kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä, peitä tuorekelmulla ja jätä jääkaappiin yön ajaksi.
  2. Seuraavana päivänä kaada kulhoon huoneen lämpöinen maito ja lisää hiiva, sokeri ja voi. Sekoita. Revi yudanesta pieniä paloja ja sekoita ne nesteen joukkoon.
  3. Lisää Myllärin leivontakarkeat jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa noin 20 minuuttia yleiskoneessa tai sähkövatkaimella taikinakoukkuja käyttäen.
  4. Vie taikina voideltuun kulhoon, peitä tuorekelmulla ja kohota kaksinkertaiseksi.
  5. Kaada kohonnut taikina pöydälle, vaivaa ylimääräinen ilma pois ja jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä osat sämpylöiksi ja kohota pöydällä kostean kankaan alla 20 minuuttia.
  6. Kauli molemmat palat noin 15 x 20 cm kokoisiksi levyiksi.
  7. Taita molemman levyn ala- ja yläreuna kohti keskustaa. Käännä pala 90 astetta ja tee tiukka rulla niin, että taikinan taitos jää rullan keskelle ja rullan sisään.
  8. Vie palat voideltuun uunivuokaan. Kohota kostean kankaan alla, kunnes taikinan reuna on noussut uunivuoan yläreunan tasolle.
  9. Voitele kohonnut leipä kananmunan keltuaisella ja paista 180 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Vinkki! Tarjoile voin, marmeladin tai suklaalevitteen kanssa. Japanilaistyyppisen shokupan-“maitoleivän” kosteus lisääntyy leivän vanhetessa. Leivo siis tarjottava leipä jo edellisenä päivänä.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.