Ainekset
2 kpl isoa vuokaleipää
1 l | vettä |
50 g | hiivaa |
1 rkl | suolaa |
3 dl | Myllärin Luomu Kaurahiutaleita |
4 dl | Myllärin Hiivaleipäjauhoa |
10 – 11 dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa |
1/2 – 1 dl | öljyä tai voisulaa |

Valmistusohje
1. Valmista ensin taikinan juuri. Lisää kulhoon vesi (37 asteista), hiiiva ja suola. Sekoita hyvin.
2. Lisää joukkoon Myllärin Luomu Kaurahiutaleet ja Myllärin Hiivaleipäjauhot. Sekoita hyvin.
3. Anna juuren kuplia noin 5 minuuttia.
4. Lisää joukkoon 1/2 – 1 dl öljyä tai voisulaa.
5. Lisää vähitellen Myllärin Luomu Vehnäjauhoja. Alusta notkea ja sitkeä taikina. Jätä taikina mieluummin hieman löysäksi kuin liian kiinteäksi.
6. Kohota taikina.
7. Voitele leipävuoat öljyllä tai suihkauta niihin vuokasprayta.
8. Painele hyvin kohonnut taikina leipävuokiin päältä hieman pyöreään muotoon jauhoja apuna käyttäen.
9. Kohota leivät hyvin.
10. Viillä kohonneen leivän pintaan neljä viiltoa terävällä veitsellä.
11. Paista leivät 220-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
12. Kumoa valmiit leivät leipävuoista ritilän päälle jäähtymään. Peitä leivinliinalla.
VINKKI! Itse tehty sekaleipä on erittäin herkullista myös paahdettuna.