Savolaiset riisikukkoset

yli 60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
Ainekset

Taikina:

4,5 dl vettä
12 g hiivaa
8 ½ dl Myllärin Ruisleipäainesta

 

Riisipuuro:

1,5 dl vettä
1,5 dl Myllärin Luomu Riisiä
7,5 dl maitoa
1 tl suolaa
Maito-voiseos:
2 dl maitoa
50 g voita

 

Valmistusohje

Liuota hiiva lämpimään veteen, lisää sekaan jauhot ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho ja anna taikinan kohota noin tunnin ajan. Muotoile taikinasta pötkö ja paloittele 12 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja litistä ne pyöreiksi pohjiksi, joiden halkaisija on noin 8 cm. Asettele pohjat pellille ja anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia.

 

Kiehauta vesi, lisää sekaan riisi ja anna kiehua noin 2 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää sekaan maito ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 40 minuuttia. Sekoita välillä ja mausta lopuksi suolalla. Levitä riisipuuro kohonneiden taikinapyörylöiden päälle ja paista niitä 230-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.

 

Kuumenna lopuksi maito ja sulata siihen voi. Kasta paistetut kukkoset maito-voiseokseen.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.