Ainekset
Taikina:
4,5 dl | vettä |
12 g | hiivaa |
8 ½ dl | Myllärin Ruisleipäainesta |
Riisipuuro:
1,5 dl | vettä |
1,5 dl | Myllärin Luomu Riisiä |
7,5 dl | maitoa |
1 tl | suolaa |
Maito-voiseos: | |
2 dl | maitoa |
50 g | voita |

Valmistusohje
Liuota hiiva lämpimään veteen, lisää sekaan jauhot ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho ja anna taikinan kohota noin tunnin ajan. Muotoile taikinasta pötkö ja paloittele 12 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja litistä ne pyöreiksi pohjiksi, joiden halkaisija on noin 8 cm. Asettele pohjat pellille ja anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
Kiehauta vesi, lisää sekaan riisi ja anna kiehua noin 2 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää sekaan maito ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 40 minuuttia. Sekoita välillä ja mausta lopuksi suolalla. Levitä riisipuuro kohonneiden taikinapyörylöiden päälle ja paista niitä 230-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
Kuumenna lopuksi maito ja sulata siihen voi. Kasta paistetut kukkoset maito-voiseokseen.