Ainekset
1 1/2 dl | maitoa |
25 g | hiivaa |
1/2 dl | sokeria |
1 tl | kardemummaa |
5 dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
1 dl | hasselpähkinärouhetta |
1 tl | raastettua appelsiininkuoriraastetta |
100 g | voita |
ripaus suolaa | |
|
|
Täyte: | |
100 g | hedelmämixiä |
100 g | sukaatteja |
50 g | appelsiininkuoripaloja |
|
|
Voiteluun: | |
100 g | voita |

Valmistusohje
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää kardemumma ja alusta joukkoon vehnäjauhot. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.Vaivaa taikinaan vielä hasselpähkinärouhe, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraastetta ja sulatettu voi.
Kohota taikina uudelleen. Kaulitse taikina noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä puolet kuivatuista hedelmistä toiselle puolelle levyä. Taita toinen puoli hedelmien päälle. Kaulitse levy uudelleen ja ripottele loput hedelmät koko taikinalevylle. Kääri taikina rullaksi. Nosta saumapuoli alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
Voitele stollen voisulalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia välillä voisulalla sivellen. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Säilytä folioon käärittynä jääkaapissa. Stollen säilyy hyvänä useamman viikon.