Saksalainen Stollen-pulla

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makeat leivonnaiset
Ainekset

 

1 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
5 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl raastettua appelsiininkuoriraastetta
100 g voita
ripaus suolaa

Täyte:
100 g hedelmämixiä
100 g sukaatteja
50 g appelsiininkuoripaloja

Voiteluun: 
100 g voita

 

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää kardemumma ja alusta joukkoon vehnäjauhot. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.Vaivaa taikinaan vielä hasselpähkinärouhe, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraastetta ja sulatettu voi.

 

Kohota taikina uudelleen. Kaulitse taikina noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä puolet kuivatuista hedelmistä toiselle puolelle levyä. Taita toinen puoli hedelmien päälle. Kaulitse levy uudelleen ja ripottele loput hedelmät koko taikinalevylle. Kääri taikina rullaksi. Nosta saumapuoli alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.

 

Voitele stollen voisulalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia välillä voisulalla sivellen. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Säilytä folioon käärittynä jääkaapissa. Stollen säilyy hyvänä useamman viikon.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.