Ainekset
Parmesanpuuro
3 dl | Myllärin Luomu Kaurahiutaleita |
4 dl | maitoa |
1 dl | kermaa |
5 rkl | raastettua parmesanjuustoa |
2 rkl | mascarponea |
½ kpl | sitruunankuori ja -mehu |
1 tl | sokeria tai hunajaa |
suolaa, pippuria |
Fenkoli-tilisalaatti
1 kpl | fenkoli |
½ kpl | tilliä |
½ kpl | sitruunanmehu |
2 rkl | oliiviöljyä |
1 tl | sokeria |
1 tl | suolaa |
Rapeaa siikaa
1 dl | Myllärin Luomu Kauraleseitä |
2 kpl | siikafileitä (suomustettu ja nypitty) |
suolaa | |
4 rkl | parmesanjuustoa |
4 rkl | voita paistamiseen |
2 rkl | öljyä paistamiseen |

Valmistusohje
Aloita parmesanpuuron valmistuksella. Vatkaa kerma. Kiehauta maito ja lisää kaurahiutaleet maitoon. Keitä n. 4 minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan vatkattu kerma, parmesanraaste ja mascarpone-juusto, ja sekoita hyvin. Anna maustua miedolla lämmöllä hetki. Raasta sitruunankuori ja purista mehu puuron joukkoon.
Valmista seuraavaksi fenkoli-tillisalaatti. Pese fenkoli ja puolita se. Leikkaa puolikkaista fenkoleista hiuksenohuita suikaleita ja mausta suikaleet suolalla ja sokerilla. Lisää sekaan oliiviöljy ja sitruunamehu, ja nypi tilli salaattiin.
Rapean siian valmistaminen aloitetaan leikkaamalla siikafileet neljään yhtä suureen palaan. Mausta palat suolalla ja valmista kuorrute sekoittamalla kauralese ja hienoksi raastettu parmesanjuusto keskenään. Lämmitä voi-öljy seos pannulla keskilämmöllä. Leivitä kalat kuorrutteella ja paista molemmin puolin pannulla kullanruskeiksi. Käytä kalat vielä 220-asteisessa uunissa noin 2 minuutin ajan, kunnes ne ovat on kypsiä. Tarjoile siika parmesaanpuuron ja fenkoli-tillisalaatin kanssa.
Reseptin laati: Tomi Björck