Rukiinen kasvispiirakka

yli 60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
Ainekset
Pohja:
2,5 dl Myllärin Vaaleaa Hienoa Ruisjauhoa
100 g voita
50 g parmesan-raastetta
0,5 dl vettä
Täyte:
2 porkkanaa
1 sipuli
(1 valkosipulinkynsi)
½ punainen paprika
100 – 150 g parsakaalia
2 rkl rypsiöljyä
100 g fetajuustoa
100 g tuorejuustoa
1 dl maitoa
2 kananmunaa
ripaus suolaa
Pinnalle rucolaa tai yrttejä
Valmistusohje

Nypi huoneenlämpöinen voi, ruisjauhot ja parmesan-raaste tasaiseksi taikinaksi. Lisää vesi, sekoita ja laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Painele taikina (voidellun), halkaisijaltaan 24-26 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

Kuori porkkanat tarvittaessa ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli (ja valkosipulinkynsi). Paloittele paprika ja parsakaali. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kääntele kasviksia muutama minuutti kovalla lämmöllä usein sekoitellen. Laita kasvikset esipaistetun pohjan päälle ja murusta pinnalle fetajuustoa. Sekoita tuorejuusto, maito, kananmunat ja suola keskenään ja kaada kasvisten päälle. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta ennen paistamista. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Koristele rucolalla tai tuoreilla yrteillä.

Vinkki! Mikäli haluat leipoa uunipellillisen, tuplaa piirakan ainekset.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 10Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.