Ainekset
Pohja: | |
2,5 dl | Myllärin Vaaleaa Hienoa Ruisjauhoa |
100 g | voita |
50 g | parmesan-raastetta |
0,5 dl | vettä |
Täyte: | |
2 | porkkanaa |
1 | sipuli |
(1 | valkosipulinkynsi) |
½ | punainen paprika |
100 – 150 g | parsakaalia |
2 rkl | rypsiöljyä |
100 g | fetajuustoa |
100 g | tuorejuustoa |
1 dl | maitoa |
2 | kananmunaa |
ripaus suolaa | |
Pinnalle | rucolaa tai yrttejä |

Valmistusohje
Nypi huoneenlämpöinen voi, ruisjauhot ja parmesan-raaste tasaiseksi taikinaksi. Lisää vesi, sekoita ja laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Painele taikina (voidellun), halkaisijaltaan 24-26 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
Kuori porkkanat tarvittaessa ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli (ja valkosipulinkynsi). Paloittele paprika ja parsakaali. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kääntele kasviksia muutama minuutti kovalla lämmöllä usein sekoitellen. Laita kasvikset esipaistetun pohjan päälle ja murusta pinnalle fetajuustoa. Sekoita tuorejuusto, maito, kananmunat ja suola keskenään ja kaada kasvisten päälle. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta ennen paistamista. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Koristele rucolalla tai tuoreilla yrteillä.
Vinkki! Mikäli haluat leipoa uunipellillisen, tuplaa piirakan ainekset.