Rukiiset burgerisämpylät

yli 60 min. | Keskitaso

  • Leivät
Ainekset

n. 15 kpl

5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
4 rkl sokeria
2 tl suolaa
150 g voita sulatettuna
2 kananmunaa
4 dl Myllärin Vaaleaa Hienoa Ruisjauhoa (ent. Lestyruisjauho)
9-10 dl Myllärin Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa
Valmistusohje

Itse tehdyt rukiiset briossisämpylät tekevät kotiburgereista entistäkin herkummat!

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää muut ainekset joukkoon koko ajan sekoittaen (esim. yleiskoneella 8 min.). Anna taikinan kohota peitettynä n. 30 minuuttia.

Paloittele kohonnut taikina ja muotoile pyöreiksi sämpylöiksi. Anna sämpylöiden kohota vielä n. 40 min. Voitele sämpylät kananmunalla ja anna pinnan kuivua ennen paistamista. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes sämpylöiden pinta on kauniin ruskea.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

This field is for validation purposes and should be left unchanged.