Ainekset
n. 15 kpl
5 dl | täysmaitoa |
50 g | hiivaa |
4 rkl | sokeria |
2 tl | suolaa |
150 g | voita sulatettuna |
2 | kananmunaa |
4 dl | Myllärin Vaaleaa Hienoa Ruisjauhoa (ent. Lestyruisjauho) |
9-10 dl | Myllärin Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa |

Valmistusohje
Itse tehdyt rukiiset briossisämpylät tekevät kotiburgereista entistäkin herkummat!
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää muut ainekset joukkoon koko ajan sekoittaen (esim. yleiskoneella 8 min.). Anna taikinan kohota peitettynä n. 30 minuuttia.
Paloittele kohonnut taikina ja muotoile pyöreiksi sämpylöiksi. Anna sämpylöiden kohota vielä n. 40 min. Voitele sämpylät kananmunalla ja anna pinnan kuivua ennen paistamista. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes sämpylöiden pinta on kauniin ruskea.