Ruisleipä

yli 60 min. | Keskitaso

  • Leivät
Ainekset

Juuri:

7 dl vettä (enintään 40 °C)
5 dl Myllärin Ruisleipäainesta


Taikina:

9 ½ dl Myllärin Ruisjauhoja
1-2 tl suolaa
15 g hiivaa
Valmistusohje

Juuri:
Sekoita noin kädenlämpöinen vesi ja Myllärin Ruisleipäaines keskenään ja anna käydä vedottomassa paikassa 16 tuntia. Seosta on hyvä sekoittaa käymisen alkuvaiheessa joitakin kertoja.

Taikina:
Lisää taikinanjuureen hiiva, suola ja ruisjauhot, sekoita taikina hyvin, peitä ja anna kohota vedottomassa paikassa noin 40 minuuttia. Paista 240 °C noin 40 minuuttia. Taikinasta tulee kaksi isoa limppua.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

This field is for validation purposes and should be left unchanged.