Ruisleipä

yli 60 min. | Keskitaso

  • Leivät ja sämpylät
Ainekset

Juuri:

7 dl vettä (enintään 40 °C)
5 dl Myllärin Ruisleipäainesta


Taikina:

9 ½ dl Myllärin Ruisjauhoja
1-2 tl suolaa
15 g hiivaa
Valmistusohje

Juuri:
Sekoita noin kädenlämpöinen vesi ja Myllärin Ruisleipäaines keskenään ja anna käydä vedottomassa paikassa 16 tuntia. Seosta on hyvä sekoittaa käymisen alkuvaiheessa joitakin kertoja.

Taikina:
Lisää taikinanjuureen hiiva, suola ja ruisjauhot, sekoita taikina hyvin, peitä ja anna kohota vedottomassa paikassa noin 40 minuuttia. Paista 240 °C noin 40 minuuttia. Taikinasta tulee kaksi isoa limppua.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.