Ainekset
n. 16 kpl | |
5 dl | vettä tai maitoa |
50 g | hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa |
1 rkl | sokeria tai siirappia |
0,5 rkl | suolaa |
50 g | voita tai margariinia tai 0,5 dl öljyä |
n. 12 dl | Myllärin Tumma Sämpyläjauho – paahdetut siemenet |

Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri ja suola ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppupuolella. Jätä taikina tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi muovin tai liinan alla puolisen tuntia.
Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota ne pellillä mukavan pulleiksi, liinalla tai muovilla peitettynä. Kostuta sämpylät vedellä juuri ennen paistoa. Koristele sämpylät vielä kauraleseellä tai siemenillä ennen uuniin laittamista. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.