tummat rouheat siemensämpylät

yli 60 min. | Keskitaso

  • Leivät
Ainekset
n. 16 kpl
5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria tai siirappia
0,5 rkl suolaa
50 g voita tai margariinia tai 0,5 dl öljyä
n. 12 dl Myllärin Tumma Sämpyläjauho – paahdetut siemenet
Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri ja suola ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppupuolella. Jätä taikina tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi muovin tai liinan alla puolisen tuntia.

Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota ne pellillä mukavan pulleiksi, liinalla tai muovilla peitettynä. Kostuta sämpylät vedellä juuri ennen paistoa. Koristele sämpylät vielä kauraleseellä tai siemenillä ennen uuniin laittamista. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.