Ainekset
Pohja: | |
125 g | maitorahkaa |
125 g | voita |
2 dl | Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja |
0,5-1 dl | Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä |
1 tl | leivinjauhetta |
1 dl | juustoraastetta |
suolaa | |
Täyte: | |
3-4 | punajuurta |
2 | sipulia |
2 | valkosipulin kynttä |
200 g | vuohenjuustoa |
2 dl | ruokakermaa |
2 | kananmunaa |
suolaa | |
mustapippuria | |
hunajaa | |
rosmariinia |

Valmistusohje
Reseptilähde: Nakit ja MUTSI -blogi
Esikeitä punajuuria niiden koosta riippuen 15-20 minuuttia. Punajuuret voi kuoria joko ennen keittämistä tai sen jälkeen.
Valmista punajuurten kiehuessa piiraan pohja. Sekoita kaurajauhot ja kauraleseet sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos kulhoon, jossa on maitorahka ja pehmeä voi sekä juustoraaste. Rouhaise mukaan suola. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja esipaista pohjaa 10 min, 200 C.
Ota punajuuret keittovedestä ja jäähdytä hetki. Kuori ja suikaloi sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla hetki, mausta suolalla, pippurilla ja loppuvaiheessa lorauta sekaan hieman hunajaa.
Pilko kuoritut punajuuret ohuiksi siivuiksi ja asettele esipaistetun piirakkapohjan päälle. Lisää päälle kuullotetut sipulit, rouhi mukaan suolaa ja pippuria.
Revi piiraalle vuohenjuustoa. Valuta päälle hunajaa ja pilko mukaan tuoretta rosmariinia.
Vatkaa munat ruokakerman sekaan, lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Kaada piirakan päälle.
Paista 200 C 30-35 minuuttia.