Ainekset
5 dl | Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita |
1 l | maitoa |
3 dl | porkkanasosetta |
3 | pientä omenaa |
1 rkl | kardemummaa |
1 rkl | kanelia |
2 rkl | hunajaa |
1,5 tl | suolaa |
Lisuke 1: |
|
2 dl | turkkilaista jogurttia |
1 tl | vaniljasokeria tai 2 tl hunajaa |
2 tl | sitruunamehua |
Lisuke 2: |
|
hunajaa | |
mantelirouhetta |

Valmistusohje
Jos teet porkkanasoseen itse, aloita valmistus kuorimalla ja paloittelemalla porkkanat (noin 5 – 6 keskikokoista porkkanaa). Keitä porkkanat pehmeiksi ja soseuta ne. Kaupan porkkanasose kelpaa myös hyvin, itsetehdystä soseesta tulee kuitenkin aavistuksen maukkaampi lopputulos.
Laita uuni lämpenemään 180-asteeseen. Sekoita porkkanasose ja kaurahiutaleet kulhossa. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi ja sekoita porkkana-kauraseokseen. Kiehauta maito kattilassa ja sekoita joukkoon kardemumma, hunaja, kaneli ja suola. Kaada kuuma maito kulhoon muiden aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun syvään uunivuokaan. Paista puuroa uunissa 45 minuuttia.
Kun puuro on uunissa, valmista lisukkeet. Sekoita jogurtin joukkoon vaniljasokeri tai hunaja ja sitruunamehu. Sekoita haluamasi määrä hunajaa sekä mantelirouheita keskenään toiseksi lisukkeeksi. Lisukkeet luovat puuron kanssa nautittuna täydellisen fiiliksen porkkanakakusta, joten ne ovat siksi tärkeitä, vaikka uunipuuro maistuisi varmasti mainiolle ihan perinteisesti maidon ja voisilmän kanssa! Tarjoile puuro hieman vetäytyneenä, mutta lämpimänä lisukkeiden kanssa.
Reseptilähde: Puuroluola -blogi