Ainekset
2 | kananmunaa |
2 dl | sokeria |
200 g | porkkanasosetta |
150 g | voita sulatettuna |
2 dl | Myllärin Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
1,5 tl | kanelia |
1 tl | vanilliinisokeria |
Kuorrute: | |
150 g | maustamatonta sulatejuustoa (esim. Valio Olympia) |
75 g | pehmeää voita |
4 dl | tomusokeria |
0,5 tl | vanilliinisokeria |
mantelirouhetta tai Myllärin Porkkana-Inkiväärigranolaa |

Valmistusohje
Porkkanakakku on suussasulava herkku, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Porkkanakakun rakenne ja maku vain paranee, kun teet sen edellispäivänä ja säilytät yön yli jääkaapissa.
Pyöreä vuoka Ø26-28 cm, korkeus 5-6 cm
Jos haluat tehdä pellillisen porkkanaleivoksia, tee kaksinkertainen taikina.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää voisula ja porkkanasose hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200°C n. 30 min. Jäähdytä.
Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pintaan mantelirouhetta tai Myllärin Porkkana-Inkiväärigranolaa. Kakun maku paranee entisestään kun pidät sen yön yli jääkaapissa.