Gluteeniton porkkanakakku

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
  • Gluteenittomat
Ainekset
2 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g porkkanasosetta
150 g voita sulatettuna
2 dl Myllärin Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
Kuorrute:
150 g maustamatonta sulatejuustoa (esim. Valio Olympia)
75 g pehmeää voita
4 dl tomusokeria
0,5 tl vanilliinisokeria
mantelirouhetta tai Myllärin Porkkana-Inkiväärigranolaa
Valmistusohje

Porkkanakakku on suussasulava herkku, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Porkkanakakun rakenne ja maku vain paranee, kun teet sen edellispäivänä ja säilytät yön yli jääkaapissa.

 

Pyöreä vuoka Ø26-28 cm, korkeus 5-6 cm
Jos haluat tehdä pellillisen porkkanaleivoksia, tee kaksinkertainen taikina.

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää voisula ja porkkanasose hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200°C n. 30 min. Jäähdytä.

Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pintaan mantelirouhetta tai Myllärin Porkkana-Inkiväärigranolaa. Kakun maku paranee entisestään kun pidät sen yön yli jääkaapissa.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.