Ainekset
2 pellillistä | |
5 dl | pellavansiemeniä |
4 dl | porkkanaraastetta |
4 dl | auringonkukansiemeniä (tai kurpitsansiemeniä) |
2,5 dl | chia-siemeniä |
4 dl | Myllärin Luomu Kauralesettä |
1 | salottisipuli |
1 | punainen paprika |
1 | iso tuore taateli |
1/2 rkl | valkosipulijauhetta |
1/2 tl | cayennepippuria |
1/2 tl | suolaa |

Valmistusohje
Liota auringonkukansiemeniä noin 4 tuntia, huuhtele ja valuta. Liota chia- ja pellavansiemeniä noin tunti, jotta saat niistä aikaan geelin.
Prosessoi sipuli, taateli ja paprika monitoimikoneessa melkein nesteeksi ja kaada kulhoon. Lisää siihen liotetut siemenet, mausteet, porkkanaraaste tai kuitu ja kauralese.
Sekoita huolellisesti Tasoita käsillä kuivurin pellille ja tasoita ohuesti levyille. Hyvä paksuus on noin 4 mm, eli todella ohut. Leikkaa sitten viillot veistä apuna käyttäen ääriviivat kräkkereille. Muotoile kräkkerit haluamallasi tavalla.
Laita kuivuriin 45 asteeseen noin 12 tunniksi tai kunnes kräkkerit ovat kuivia. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää kräkkereitä 175 -asteisessa uunissa noin 15 – 20 minuutin ajan, kunnes ne ovat kuivia.
Reseptin laati: Karita Tykkä