Porkkana-paprika-lesekräkkerit

yli 60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Leivät
Ainekset

 

2 pellillistä
5 dl pellavansiemeniä
4 dl porkkanaraastetta
4 dl auringonkukansiemeniä (tai kurpitsansiemeniä)
2,5 dl chia-siemeniä
4 dl Myllärin Luomu Kauralesettä
1 salottisipuli
1 punainen paprika
1 iso tuore taateli
1/2 rkl valkosipulijauhetta
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl suolaa

 

Valmistusohje

Liota auringonkukansiemeniä noin 4 tuntia, huuhtele ja valuta. Liota chia- ja pellavansiemeniä noin tunti, jotta saat niistä aikaan geelin.

 

Prosessoi sipuli, taateli ja paprika monitoimikoneessa melkein nesteeksi ja kaada kulhoon. Lisää siihen liotetut siemenet, mausteet, porkkanaraaste tai kuitu ja  kauralese.
Sekoita huolellisesti Tasoita käsillä kuivurin pellille ja tasoita ohuesti levyille. Hyvä paksuus on noin 4 mm, eli todella ohut. Leikkaa sitten viillot veistä apuna käyttäen ääriviivat kräkkereille. Muotoile kräkkerit haluamallasi tavalla.

 

Laita kuivuriin 45 asteeseen noin 12 tunniksi tai kunnes kräkkerit ovat kuivia. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää kräkkereitä 175 -asteisessa uunissa noin 15 – 20 minuutin ajan, kunnes ne ovat kuivia.

 

Reseptin laati: Karita Tykkä

 

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.