Ainekset
Pizzapohja (pellillinen)
2,5 dl | vettä |
1/4 pkt | hiivaa |
5 dl | Myllärin Pizzajauhoa |
1/4 dl | öljyä |
Tomaattikastike | |
400 g | tomaattimurskaa |
1 tl | valkosipulijauhetta |
2 tl | kuivattua oreganoa |
1/2 tl | suolaa |
2 tl | sokeria |
0,5 dl | oliiviöljyä |
Valkoinen pizzakastike | |
200 g | ranskankermaa |
2 rkl | oliiviöljyä |
1 tl | suolaa |
mustapippuria maun mukaan |

Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja alustuksen loppuvaiheessa myös öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan levätä n. 10 min. ennen kuin kaulit tai muotoilet sen pizzapohjiksi.
Parhaan ja maukkaimman lopputuloksen saat, kun annat taikinan levätä yön yli peitettynä joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa ennen muotoilua. Käytä tässä tapauksessa hiivaa puolet vähemmän.
Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pizzapohjiksi, käytä tarvittaessa jauhoja apuna.
Levitä pizzapohjille haluamasi täytteet. Lämmitä uuni ja uunipelti 250-asteiseksi. Nosta pizza kuumalle pellille ja paista 5–10 minuuttia uunin tehosta ja täytteiden määrästä riippuen.
Näin valmistat kastikkeen
Valmista pizzan pohjalle joko tomaattikastike tai valkoinen pizzakastike.
Valmista tomaattikastike laittamalla tomaattimurska kulhoon. Sekoita valkosipulijauhe, oregano, suola ja sokeri joukkoon. Sekoita lopuksi oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen joukkoon.
Valmista valkoinen pizzakastike maustamalla ranskankerma suolalla ja mustapippurilla. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.