Ainekset
2-3 pyöreää pizzaa | |
2,5 dl | vettä |
1/4 pkt | hiivaa |
4-5 dl | Myllärin pizzajauhoa |
1/4 dl | öljyä |

Valmistusohje
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja alustuksen loppuvaiheessa myös öljy.
Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan käsin tai yleiskoneella, kunnes se on kimmoisaa.
Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia ennen kuin kaulit tai taputtelet sen pizzapohjiksi. Parhaan ja maukkaimman lopputuloksen saat, kun annat taikinan levätä yön yli peitettynä joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Näin pizzan voi myös tehdä kokonaan ilman hiivaa.
Lisää haluamasi täytteet ja paista pizzoja 250-asteisessa uunissa noin 8-12 minuuttia riippuen uunin tehosta ja täytteiden määrästä.
Täytevaihtoehtoja
Kokeile alla olevia täytevaihtoehtoja tai kokoa yhteen kaikki lempiherkkusi:
Savulohta ja kapriksia: ranskankermaa, kylmäsavulohta, artisokanpohjia ja kapriksia.
Serranokinkkua ja päärynää: tomaattikastiketta, serranokinkkua, päärynää ja sinihomejuustoa.
Juustoa ja sieniä: neljää erilaista juustoa, siitakesieniä ja tuoretta viikunaa.
Myllärin herkullisia pizzavinkkejä!
- Tee pizzapohja ilman hiivaa! Valmista taikina ohjeen mukaan, mutta jätä hiiva pois. Anna tekeytyä viileässä yön yli tai huoneenlämmössä parin tunnin ajan.
- Voit tehdä taikinan jo edellisenä iltana, ja jättää jääkaappiin yöksi. Puolita silloin hiivan määrä, tai jätä hiiva kokonaan pois.
- Kuumenna paistopeltiä tai pizzakiveä uunissa muutama minuutti ennen paistoa, niin saat rapean lopputuloksen. Vedä täytetty pizza kuumalle pellille leivinpaperin avulla.