Mehevä pizzapohja juuritaikinasta

30-60 min. | Helppo

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Ruoanlaitto
Ainekset
2-3 pyöreää pizzaa
2,5 dl vettä
1/4 pkt hiivaa
4-5 dl Myllärin pizzajauhoa
1/4 dl öljyä
Valmistusohje

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja alustuksen loppuvaiheessa myös öljy.

Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan käsin tai yleiskoneella, kunnes se on kimmoisaa.

Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia ennen kuin kaulit tai taputtelet sen pizzapohjiksi. Parhaan ja maukkaimman lopputuloksen saat, kun annat taikinan levätä yön yli peitettynä joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Näin pizzan voi myös tehdä kokonaan ilman hiivaa.

Lisää haluamasi täytteet ja paista pizzoja 250-asteisessa uunissa noin 8-12 minuuttia riippuen uunin tehosta ja täytteiden määrästä.

Täytevaihtoehtoja

Kokeile alla olevia täytevaihtoehtoja tai kokoa yhteen kaikki lempiherkkusi:

Savulohta ja kapriksia: ranskankermaa, kylmäsavulohta, artisokanpohjia ja kapriksia.

Serranokinkkua ja päärynää: tomaattikastiketta, serranokinkkua, päärynää ja sinihomejuustoa.

Juustoa ja sieniä: neljää erilaista juustoa, siitakesieniä ja tuoretta viikunaa.

Myllärin herkullisia pizzavinkkejä!

  • Tee pizzapohja ilman hiivaa! Valmista taikina ohjeen mukaan, mutta jätä hiiva pois. Anna tekeytyä viileässä yön yli tai huoneenlämmössä parin tunnin ajan.
  • Voit tehdä taikinan jo edellisenä iltana, ja jättää jääkaappiin yöksi. Puolita silloin hiivan määrä, tai jätä hiiva kokonaan pois.
  • Kuumenna paistopeltiä tai pizzakiveä uunissa muutama minuutti ennen paistoa, niin saat rapean lopputuloksen. Vedä täytetty pizza kuumalle pellille leivinpaperin avulla.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 10Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.