Ainekset
4-5 pientä pizzaa | |
Pohja: | |
2,5 dl | vettä |
2 tl | kuivahiivaa |
1 tl | suolaa |
n.6 dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa |
2 rkl | oliiviöljyä |
Tomaattikastike: | |
1 prk | tomaattimurskaa |
2-4 | valkosipulinkynttä |
1 tl | suolaa |
1 tl | rouhittua mustapippuria |
2 tl | oreganoa |
Täytteet: | |
oman maun mukaan esim. kinkkusuikaleita, salamia, herkkusieniä, sipulia, paprikaa, oliiveja… | |
reilusti juustoraastetta |

Valmistusohje
Liuota hiiva lämpimään (n. 42°C) veteen. Lisää suola ja jauhoja niin, että taikina on paksuhkoa puuroa. Alusta loput jauhot taikinaan käsin ja lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa. Kun taikina on kimmoisaa ja irtoaa hyvin kulhon reunoista ja käsistä, peitä se liinalla ja nosta vedottomaan paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
Sekoita mausteet tomaattimurskaan ja anna maustua taikinan kohoamisen ajan.
Paloittele kohonnut taikina 4-5 osaan ja kauli niistä ohuet pizzapohjat. Kuumenna kannellinen hiili- tai kaasugrilli ja pizzakivi jos sellainen on käytössä. Ilman kiveäkin pärjää mainiosti, käytä tällöin alustana öljyttyä foliota. Laita pizzapohja grillikiven tai folion päälle ja levitä pohjalle tomaattikastiketta, haluamasi täytteet sekä reilusti juustoraastetta. Nosta pizza grilliin ja anna paistua kannen alla n. 6-8 minuuttia. Tarkkaile, ettei pohja pääse palamaan. Tarjoile kuumana.