Ainekset
1 | ruukku basilikaa |
3 rkl | auringonkukansiemeniä |
½ | omena |
2 | valkosipulinkynttä |
½-1 dl | oliiviöljyä |
vettä + ripaus suolaa | |
3 dl | Myllärin Luomu Rikottuja Ohrasuurimoita |
150 g | aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina |
ripaus suolaa | |
|
|

Valmistusohje
Laita basilikan lehdet ja varret tehosekoittimeen tai kulhoon. Paahda auringonkukansiemeniä hetki kuumalla pannulla ja lisää joukkoon. Paloittele kuorittu omena, josta on poistettu siemenkota. Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää ripaus suolaa. Jauha tasaiseksi tahnaksi ja tarkista maku.
Keitä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Sekoita joukkoon lopuksi pestokastike. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.