Ainekset
Taikina:
5 dl | maitoa tai vettä |
50 g | hiivaa |
1 | muna |
1 ½ dl | sokeria |
1 tl | suolaa |
16 dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
150 g | voita |
Täyte:
250 g | maitorahkaa |
1 dl | kuohukermaa |
½ dl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
250 g | säilykepersikoita |
2 | munaa |

Valmistusohje
Aloita pullataikinan valmistus liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sekaan kananmuna ja mausteet. Lisää jauhot vähitellen seokseen hyvin vaivaten ja alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.
Valmista seuraavaksi täyte. Vispaa kerma ja sekoita joukkoon soseutetut persikat ja kaikki loput ainekset.
Paloittele taikina, pyöritä pikkupulliksi ja paina lasin pohjan avulla keskelle syvennys. Taikinasta tulee noin 20 pikkupullaa. Voit myös kaulia taikinan levyksi ja laittaa rahkan levyn päälle. Kohota pullia noin 30 minuuttia, voitele reunat kananmunalla ja täytä syvennys rahkaseoksella. Paista pienet rahkapiirakat 225 °C:ssa 10 – 15 min. Jos teet isomman levypiirakan, paista sitä 200 °C:ssa noin 25 minuuttia.