Persikka-rahkapiirakat

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
Ainekset

Taikina:

5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1 muna
1 ½ dl sokeria
1 tl suolaa
16 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
150 g voita

 

Täyte:

250 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
250 g säilykepersikoita
2 munaa

 

Valmistusohje

Aloita pullataikinan valmistus liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sekaan kananmuna ja mausteet. Lisää jauhot vähitellen seokseen hyvin vaivaten ja alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

Valmista seuraavaksi täyte. Vispaa kerma ja sekoita joukkoon soseutetut persikat ja kaikki loput ainekset.

Paloittele taikina, pyöritä pikkupulliksi ja paina lasin pohjan avulla keskelle syvennys. Taikinasta tulee noin 20 pikkupullaa. Voit myös kaulia taikinan levyksi ja laittaa rahkan levyn päälle. Kohota pullia noin 30 minuuttia, voitele reunat kananmunalla ja täytä syvennys rahkaseoksella. Paista pienet rahkapiirakat 225 °C:ssa 10 – 15 min. Jos teet isomman levypiirakan, paista sitä 200 °C:ssa noin 25 minuuttia.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.