Pehmeät croissantit

yli 60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Aamiainen ja välipalat
  • Leivät ja sämpylät
Ainekset

 

150 g voita
4 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
1,5 dl Myllärin Luomu Pikakaurahiutaleita
2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa

 

Valmistusohje

Nypi voi, vehnäjauhot ja pikakaurahiutaleet ryynimäiseksi seokseksi. Liuota hiiva kylmään maitoon yhdessä suolan kanssa. Lisää neste voi-jauhoseokseen ja anna taikinan levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

 

Kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi, taita levyn toinen reuna keskelle ja toinen reuna vielä sen päälle niin, että taikina on lopulta kolmena kerroksena päällekkäin. Toista kaulinta ja taittelu vielä kaksi kertaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa vielä 15 minuuttia. Kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi ja leikkaa taikinapyörällä levystä viistottain kolmion mallisia osioita. Rullaa leveästä kapeaan päin. Taivuta sarven muotoon. Voitele sarvet vedellä tai munalla ja paistaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.