Ainekset
150 g | voita |
4 dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
1,5 dl | Myllärin Luomu Pikakaurahiutaleita |
2 dl | maitoa |
25 g | tuorehiivaa |
0,5 tl | suolaa |
|
|

Valmistusohje
Nypi voi, vehnäjauhot ja pikakaurahiutaleet ryynimäiseksi seokseksi. Liuota hiiva kylmään maitoon yhdessä suolan kanssa. Lisää neste voi-jauhoseokseen ja anna taikinan levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi, taita levyn toinen reuna keskelle ja toinen reuna vielä sen päälle niin, että taikina on lopulta kolmena kerroksena päällekkäin. Toista kaulinta ja taittelu vielä kaksi kertaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa vielä 15 minuuttia. Kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi ja leikkaa taikinapyörällä levystä viistottain kolmion mallisia osioita. Rullaa leveästä kapeaan päin. Taivuta sarven muotoon. Voitele sarvet vedellä tai munalla ja paistaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.