Paella ohrasta ja sahrami-aioli

yli 60 min. | Keskitaso

  • Ruoanlaitto
Ainekset

Paella ohrasta

4 kpl mustekaloja
4 kpl tiikerirapuja
100 g sinisimpukoita
160 g lohta

Liemi
1 l rapulientä tai kalalientä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl sahramia
1 kevätsipuli
4 laakerinlehteä
suolaa, pippuria
2 dl valkoviiniä
4 tölkkitomaattia
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl sokeria
oliiviöljyä
½ puntti timjamia
4 dl Myllärin Luomu Rikottuja Ohrasuurimoita

 

Sahrami-aioli

1 dl majoneesia
1 kpl valkosipulia
1 tl sahramia

 

Valmistusohje

Freesaa sipulit ja sahrami oliiviöljyssä kattilassa ja lisää sekaan tomaattipyree. Lisää joukkoon sokeri ja paista, kunnes sokeri on karamellisoitunut. Kaada nopeasti päälle viini ja keitä kokoon noin puoleen alkuperäisestä määrästä. Lisää joukkoon timjami. Lisää joukkoon laakerinlehdet, rapuliemi ja tomaatit ja kiehauta. Lämmitä miedolla lämmöllä ja anna porista, kunnes maku alkaa irrota. Siivilöi liemi ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon ohra ja hauduta purtavaksi eli ”al denteksi”. Kypsennä lopuksi kala ja äyriäiset ohran kanssa. Jos haluat raikkautta joukkoon, lisää hieman sitruunamehua.

Valmista paellan kanssa tarjottava sahrami-aioli sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

 

Reseptin laati: Tomi Björck

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

This field is for validation purposes and should be left unchanged.