Ainekset
Paella ohrasta
4 kpl | mustekaloja |
4 kpl | tiikerirapuja |
100 g | sinisimpukoita |
160 g | lohta |
Liemi |
|
1 l | rapulientä tai kalalientä |
2 | sipulia |
2 | valkosipulinkynttä |
1 rkl | sahramia |
1 | kevätsipuli |
4 | laakerinlehteä |
suolaa, pippuria | |
2 dl | valkoviiniä |
4 | tölkkitomaattia |
2 rkl | tomaattipyreetä |
2 rkl | sokeria |
oliiviöljyä | |
½ puntti | timjamia |
4 dl | Myllärin Luomu Rikottuja Ohrasuurimoita |
Sahrami-aioli
1 dl | majoneesia |
1 kpl | valkosipulia |
1 tl | sahramia |

Valmistusohje
Freesaa sipulit ja sahrami oliiviöljyssä kattilassa ja lisää sekaan tomaattipyree. Lisää joukkoon sokeri ja paista, kunnes sokeri on karamellisoitunut. Kaada nopeasti päälle viini ja keitä kokoon noin puoleen alkuperäisestä määrästä. Lisää joukkoon timjami. Lisää joukkoon laakerinlehdet, rapuliemi ja tomaatit ja kiehauta. Lämmitä miedolla lämmöllä ja anna porista, kunnes maku alkaa irrota. Siivilöi liemi ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon ohra ja hauduta purtavaksi eli ”al denteksi”. Kypsennä lopuksi kala ja äyriäiset ohran kanssa. Jos haluat raikkautta joukkoon, lisää hieman sitruunamehua.
Valmista paellan kanssa tarjottava sahrami-aioli sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Reseptin laati: Tomi Björck