Ainekset
Pizzapohja (4 kpl) | |
5 g | tuorehiivaa |
3 dl | vettä |
2 tl | sokeria |
1 tl | suolaa |
1 rkl | oliiviöljyä |
3 dl | Myllärin Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa |
3 – 4 dl | Myllärin Ruisjauhoja |
Täytteet |
|
300 g | kypsää porsaan kassleria |
2 | paprikaa paahdettuna |
2 dl | tomaattisosetta |
2 dl | juustoraastetta |
1/2 puntti | korianteria |
1 rkl | shiracha-chilikastiketta |
Pizzan päälle |
|
1 dl | valkosipulimajoneesia |
tuoretta basilikaa |

Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon sokeri, suola, oliiviöljy ja puolet jauhoista. Lisää taikinaan loput jauhot ja vaivaa muutama minuutti. Anna taikinan levätä 5 minuutin ajan ja jatka sen jälkeen vaivaamista pari minuuttia.
Anna taikinan levätä liinan alla 1,5 tunnin ajan. Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan ja kauli osista pyöreitä pizzoja. Sekoita tomaattikastikkeeseen shiracha-chilikastike, ja levitä pizzojen pohjalle. Lisää päälle suikaloitu kassler ja muut täytteet. Paista noin 20 minuuttia 225-asteisessa uunissa riippuen uunin tehosta. Kun pohja on kullanruskea ja rapea, pizza on valmis. Nauti heti!
Reseptin laati: Tomi Björck