Ainekset
Hunajapaahdetut kaurahiutaleet | |
1 dl | Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita |
2 rkl | hunajaa |
nokare voita | |
Pihlajanmarjakiisseli |
|
4 dl | pihlajanmarjoja |
1 l | vettä |
1 dl | sokeria |
3 rkl | perunajauhoja |
Omenakaurapuuro |
|
5 dl | Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita |
1 l | maitoa tai vettä |
2 | omenaa kuutioina |
suolaa |

Valmistusohje
Aloita resepti hunajapaahdettujen kaurahiutaleiden valmistamisella. Sulata voi pannulla, lisää sekaan kaurahiutaleet ja anna voin imeytyä hiutaleisiin. Lisää hunaja ja paista sekoittaen samalla, kunnes hiutaleet saavat kauniisti väriä. Kumoa kaurahiutaleet leivinpaperin päälle jäähtymään.
Valmista seuraavaksi kiisseli. Laita kattilaan vesi ja pihlajanmarjat ja keitä, kunnes marjat pehmenevät. Purista marjat siivilän läpi. Mausta puristettu mehu sokerilla ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita erillisessä astiassa perunajauhot hyvin pieneen määrään vettä, ja kaada jauhoseos kattilaan samanaikaisesti vispilällä sekoittaen. Anna kiehahtaa ja ota kattila liedeltä. Jäähdytä kiisseli.
Aloita omenapuuron valmistus mittaamalla kaurahiutaleet ja neste kattilaan. Anna puuron kiehahtaa hiljalleen. Kun puuro on lähes valmista, lisää sekaan omenakuutiot ja anna puuron muhia vielä hetki kannen alla. Tarjoa puuro pihlajanmarjakiisselin ja paahdettujen kaurahiutaleiden kanssa.
Reseptilähde: Tuulikummun keittiössä -blogi