Omenapuuro ja pihlajanmarjakiisseli

30 min. | Helppo

  • Aamiainen ja välipalat
Ainekset
Hunajapaahdetut kaurahiutaleet
1 dl Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita
2 rkl hunajaa
nokare voita

Pihlajanmarjakiisseli
4 dl pihlajanmarjoja
1 l vettä
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja

Omenakaurapuuro 
5 dl Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita
1 l maitoa tai vettä
2 omenaa kuutioina
suolaa
Valmistusohje

Aloita resepti hunajapaahdettujen kaurahiutaleiden valmistamisella. Sulata voi pannulla, lisää sekaan kaurahiutaleet ja anna voin imeytyä hiutaleisiin. Lisää hunaja ja paista sekoittaen samalla, kunnes hiutaleet saavat kauniisti väriä. Kumoa kaurahiutaleet leivinpaperin päälle jäähtymään.

Valmista seuraavaksi kiisseli. Laita kattilaan vesi ja pihlajanmarjat ja keitä, kunnes marjat pehmenevät. Purista marjat siivilän läpi. Mausta puristettu mehu sokerilla ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita erillisessä astiassa perunajauhot hyvin pieneen määrään vettä, ja kaada jauhoseos kattilaan samanaikaisesti vispilällä sekoittaen. Anna kiehahtaa ja ota kattila liedeltä. Jäähdytä kiisseli.

Aloita omenapuuron valmistus mittaamalla kaurahiutaleet ja neste kattilaan. Anna puuron kiehahtaa hiljalleen. Kun puuro on lähes valmista, lisää sekaan omenakuutiot ja anna puuron muhia vielä hetki kannen alla. Tarjoa puuro pihlajanmarjakiisselin ja paahdettujen kaurahiutaleiden kanssa.

 

Reseptilähde: Tuulikummun keittiössä -blogi

 

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.