Omenapuuro ja pihlajanmarjakiisseli

30 min. | Helppo

  • Aamiainen ja välipalat
Ainekset
Hunajapaahdetut kaurahiutaleet
1 dl Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita
2 rkl hunajaa
nokare voita

Pihlajanmarjakiisseli
4 dl pihlajanmarjoja
1 l vettä
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja

Omenakaurapuuro 
5 dl Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita
1 l maitoa tai vettä
2 omenaa kuutioina
suolaa
Valmistusohje

Aloita resepti hunajapaahdettujen kaurahiutaleiden valmistamisella. Sulata voi pannulla, lisää sekaan kaurahiutaleet ja anna voin imeytyä hiutaleisiin. Lisää hunaja ja paista sekoittaen samalla, kunnes hiutaleet saavat kauniisti väriä. Kumoa kaurahiutaleet leivinpaperin päälle jäähtymään.

Valmista seuraavaksi kiisseli. Laita kattilaan vesi ja pihlajanmarjat ja keitä, kunnes marjat pehmenevät. Purista marjat siivilän läpi. Mausta puristettu mehu sokerilla ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita erillisessä astiassa perunajauhot hyvin pieneen määrään vettä, ja kaada jauhoseos kattilaan samanaikaisesti vispilällä sekoittaen. Anna kiehahtaa ja ota kattila liedeltä. Jäähdytä kiisseli.

Aloita omenapuuron valmistus mittaamalla kaurahiutaleet ja neste kattilaan. Anna puuron kiehahtaa hiljalleen. Kun puuro on lähes valmista, lisää sekaan omenakuutiot ja anna puuron muhia vielä hetki kannen alla. Tarjoa puuro pihlajanmarjakiisselin ja paahdettujen kaurahiutaleiden kanssa.

 

Reseptilähde: Tuulikummun keittiössä -blogi

 

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.