Omena-kauratäytepulla

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
Ainekset

Taikina:

2,5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 muna
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
½ tl kardemummaa
8 dl Myllärin Luomu Vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte:

100 g voita
1 dl inkiväärisiirappia
2,5 dl Myllärin Luomu Pikakaurahiutaleita
2 tl kanelia
1 omena
Valmistusohje

Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Lisää muna ja sokeri sekä mausteet. Sekoita jauhot vähitellen taikinaan ja pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

 

Täyte: Sulata voi ja raasta omena. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

 

Kaulitse pullataikina noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi, levitä täyte koko levylle ja rullaa. Leikkaa noin 3 – 4 cm paksuja siivuja ja laita ne leivosvuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota pellillä liinan alla noin 30 minuuttia, voitele pullat ja ripottele mantelilastuja tai pähkinärouhetta pinnalle koristeeksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.