Ainekset
Taikina:
2,5 dl | maitoa tai vettä |
25 g | hiivaa |
1 | muna |
¾ dl | sokeria |
½ tl | suolaa |
½ tl | kardemummaa |
8 dl | Myllärin Luomu Vehnäjauhoja |
75 g | voita |
Täyte:
100 g | voita |
1 dl | inkiväärisiirappia |
2,5 dl | Myllärin Luomu Pikakaurahiutaleita |
2 tl | kanelia |
1 | omena |

Valmistusohje
Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Lisää muna ja sokeri sekä mausteet. Sekoita jauhot vähitellen taikinaan ja pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.
Täyte: Sulata voi ja raasta omena. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Kaulitse pullataikina noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi, levitä täyte koko levylle ja rullaa. Leikkaa noin 3 – 4 cm paksuja siivuja ja laita ne leivosvuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota pellillä liinan alla noin 30 minuuttia, voitele pullat ja ripottele mantelilastuja tai pähkinärouhetta pinnalle koristeeksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.