Omena-kauratäytepulla

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
Ainekset

Taikina:

2,5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 muna
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
½ tl kardemummaa
8 dl Myllärin Luomu Vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte:

100 g voita
1 dl inkiväärisiirappia
2,5 dl Myllärin Luomu Pikakaurahiutaleita
2 tl kanelia
1 omena
Valmistusohje

Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Lisää muna ja sokeri sekä mausteet. Sekoita jauhot vähitellen taikinaan ja pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

 

Täyte: Sulata voi ja raasta omena. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

 

Kaulitse pullataikina noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi, levitä täyte koko levylle ja rullaa. Leikkaa noin 3 – 4 cm paksuja siivuja ja laita ne leivosvuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota pellillä liinan alla noin 30 minuuttia, voitele pullat ja ripottele mantelilastuja tai pähkinärouhetta pinnalle koristeeksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.