Ainekset
4-5 annosta | |
n. 700 g | lohi- tai kirjolohifilee |
3/4 tl | suolaa |
½ | sitruunan puristettu mehu |
mustapippuria | |
200-300 g | smetanaa tai ranskankermaa |
1 tl | inkivääriä |
1-2 tl | currya |
ripaus chilijauhetta tai cayennepippuria | |
1 rkl | fariinisokeria tai sokeria |
1 dl | Myllärin Gluteenitonta Kauramysliä |

Valmistusohje
Laita lohifilee leivinpaperilla vuoratulle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Tarkista ettei fileessä ole ruotoja. Ripottele pinnalle suolaa ja purista päälle sitruunanmehua. Rouhi päälle mustapippuria maun mukaan.
Sekoita smetana, mausteet sekä gluteeniton kauramysli kulhossa tasaiseksi. Levitä seos lohifileen pinnalle. Kypsennä kalaa 175-asteessa uunin keskiritilätasolla n. 30 minuuttia. Kypsennysaika riippuu lohifileen paksuudesta.
Tarjoa perunasoseen kanssa.