Ainekset
2-3 kpl | |
Taikinan juuri: | |
5 dl | kädenlämpöistä vettä |
4 dl | Myllärin Ruisjauhoja |
½ pkt | hiivaa |
Taikina: | |
2 tl | suolaa |
1 rkl | siirappia (tai sokeria) |
3 dl | Myllärin Ruisjauhoja |
2 dl | Myllärin Vehnäjauhoja |

Valmistusohje
Sekoita juuren ainekset. Anna tekeytyä n. 30 minuuttia.
Sekoita juureen suola ja siirappi. Sekoita ruis- ja vehnäjauhot keskenään ja alusta vähitellen juuren joukkoon. Jaa taikina 2-3 osaan ja taputtele pyöreiksi leiviksi pellille leivinpaperin päälle. Tee keskelle reikä esim. juomalasin avulla. Pistele haarukalla ja kohota liinan alla n. 30 min.
Paista 240-asteisessa uunissa n. 25 min. Kostuta pinta ennen paistoa, niin saat leipiin rapean pinnan.
Vinkki! Voit muotoilla taikinasta myös pieniä ruisleipäsiä.