Myllärin ruisreikäleivät

yli 60 min. | Keskitaso

Ainekset
2-3 kpl
Taikinan juuri:
5 dl kädenlämpöistä vettä
4 dl Myllärin Ruisjauhoja
½ pkt hiivaa
Taikina:
2 tl suolaa
1 rkl siirappia (tai sokeria)
3 dl Myllärin Ruisjauhoja
2 dl Myllärin Vehnäjauhoja
Valmistusohje

Sekoita juuren ainekset. Anna tekeytyä n. 30 minuuttia.

Sekoita juureen suola ja siirappi. Sekoita ruis- ja vehnäjauhot keskenään ja alusta vähitellen juuren joukkoon. Jaa taikina 2-3 osaan ja taputtele pyöreiksi leiviksi pellille leivinpaperin päälle. Tee keskelle reikä esim. juomalasin avulla. Pistele haarukalla ja kohota liinan alla n. 30 min.

Paista 240-asteisessa uunissa n. 25 min. Kostuta pinta ennen paistoa, niin saat leipiin rapean pinnan.

 

Vinkki! Voit muotoilla taikinasta myös pieniä ruisleipäsiä.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.