Ainekset
9 dl | vettä |
25 g | hiivaa tai ½ pussia kuivahiivaa |
16 ½ dl | Myllärin Ruisleipäainesta |
jauhotus Myllärin Ruisjauhoa tai Ruisleipäainesta |

Valmistusohje
24 kpl.
Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää Myllärin Ruisleipäaines ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho tiiviisti liinalla.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 60–80 minuuttia. Kauli kohonneesta taikinasta noin 3 cm:n paksuinen levy runsaasti jauhotetulla pöydällä. Jauhota myös taikinan pinta. Pistele taikinalevy haarukalla ja muotoile paloiksi esimerkiksi taikinapyörällä.
Nosta ruispalat uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.
Paista ruispalat 250 °C noin 25 minuuttia.