Ainekset
Taikina:
5 dl | maitoa tai vettä |
50 g | hiivaa |
1 | muna |
1,5 dl | sokeria |
2 tl | suolaa |
1 rkl | kardemummaa |
16 dl | Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
150 g | voita tai margariinia |
Täyte:
1/2 dl | voisulaa |
1/2 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
1 dl | hakattua mantelia |

Valmistusohje
Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon/veteen. Lisää muna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhot seokseen vähitellen ja alustuksen lopussa pehmeä rasva. Lisää jauhoja kunnes taikina ei enää tartu kulhon reunoihin. Vaivauksen lopussa voit halutessasi lisätä rusinoita. Kohota taikina peitettynä lämpimässä ja vedottomassa tilassa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta noin 25 pikkupullaa. Kohota pullia pellillä liinan tai muovin alla noin 30 minuuttia.
Täyte: Sekoita voisula, sokeri, vanilliinisokeri ja hienoksi rouhittu manteli.
Kun pikkupullat ovat kohonneet, voitele ne munalla ja paina sormella aivan pullien pohjaan saakka syvennykset, joihin kuhunkin laitat teelusikallisen täytettä. Voit myös leikata pullat saksilla päältä ristiin ja täyttää näin muodostuneen syvennyksen. Voitele munalla ja paista 225 °C:ssa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.