Myllärin mantelitäytteiset pikkupullat

15 min. | Helppo

  • Makea leivonta
Ainekset

Taikina:

5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1 muna
1,5 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
16 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia


Täyte:

1/2 dl voisulaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl hakattua mantelia
Valmistusohje

Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon/veteen. Lisää muna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhot seokseen vähitellen ja alustuksen lopussa pehmeä rasva. Lisää jauhoja kunnes taikina ei enää tartu kulhon reunoihin. Vaivauksen lopussa voit halutessasi lisätä rusinoita. Kohota taikina peitettynä lämpimässä ja vedottomassa tilassa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta noin 25 pikkupullaa. Kohota pullia pellillä liinan tai muovin alla noin 30 minuuttia.

Täyte: Sekoita voisula, sokeri, vanilliinisokeri ja hienoksi rouhittu manteli.

Kun pikkupullat ovat kohonneet, voitele ne munalla ja paina sormella aivan pullien pohjaan saakka syvennykset, joihin kuhunkin laitat teelusikallisen täytettä. Voit myös leikata pullat saksilla päältä ristiin ja täyttää näin muodostuneen syvennyksen. Voitele munalla ja paista 225 °C:ssa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.