Myllärin perinteiset karjalanpiirakat

yli 60 min. | Vaikea

  • Suolaiset leivonnaiset
Ainekset

Taikina:

2 dl vettä
4 1/2 dl Myllärin Ruisjauhoja
1 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
½ tl suolaa
Riisipuuro:
1,5 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
7,5 dl maitoa
1 tl suolaa
Voiteluun:
sulatettua voita + kuumaa vettä

 

Valmistusohje

35–40 kpl.

Keitä vesi, lisää riisi ja anna kiehua noin 2 minuuttia eli kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 40 minuuttia. Sekoita välillä ja mausta lopuksi suolalla.

Sekoita ainekset hyvin, ripottele pöydälle pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja leivo taikinaa kunnes se on sileän tuntuista. Anna taikinan levätä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Kauli taikina ohueksi levyksi, ota lasin avulla pyöreitä kakkaroita ja kaulitse ne piirakkapulikan avulla ohuiksi kuoriksi. Laita kuoret päällekkäin ja ripottele väliin jauhoja. Tee pieniä kasoja ja peitä ne hyvin, jotta kuoret eivät kuivu, täytä kuoret mahdollisimman pian.  Levitä puuro kuorien keskelle, taita reunat päälle ja rypytä. Paista 275 °C noin 15 minuuttia (paistoaika vaihtelee piirakan paksuuden mukaan). Voitele lämpimät piirakat voi-vesiseoksella.

Vinkki: Saat erilaisia piirasia lisäämällä  juuresraastetta puuron sekaan. Kokeile myös savulohta tai savuporoa.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.