Ainekset
5 dl | vettä |
3 dl | Myllärin Paratiisi Mysliä |
2 tl | suolaa |
2 rkl | siirappia |
50 g | hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa |
4 dl | Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
4 dl | Myllärin Sämpyläjauhoja |
½ dl | rypsiöljyä |
Myllärin Luomu Kaurahiutaleita koristeluun |

Valmistusohje
Sekoita mysli lämpimään veteen ja anna liota ½–1 h, lisää muut ainekset, öljy viimeiseksi. Alusta taikina käsin tai koneella. Peitä taikinakulho ja anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, leivo kaksi tankoa ja leikkaa ne sämpylöiksi. Painele leikkauspinnat joko myslissä tai kaurahiutaleissa ja nosta pellille. Peitä ja anna kohota hyvin.
Paista 220 °C:ssa noin 15 minuuttia. Sumuta sämpylöille vettä sumutepullolla ennen paistoa.
Koristele sämpylöiden pinta Myllärin Luomu Kaurahiutaleilla.