Ainekset
Pohja: | |
3 dl | Myllärin Luomu Crunchy mysliä tai Myllärin Granolaa tai gluteenitonta Myllärin Marjainen Granolaa |
50 g | voita |
Täyte: | |
1 dl | vettä |
7 | liivatelehteä |
2,5 dl | vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
500 g | turkkilaista jogurttia |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
200 g | vaniljajogurttia |
1 | sitruunan mehu ja kuori |
1,5 dl | sokeria |

Valmistusohje
Jos myslissä on isoja nokareita, murskaa ne pienemmäksi.
Sulata voi, sekoita joukkoon mysli ja levitä seos irtopohjavuoan pohjalle (voit peittää pohjan ensin leivinpaperilla, jotta kakun irrottaminen käy helpommin).
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu.
Vaahdota vaniljakastike kulhossa ja sekoita joukkoon jogurtit, tuorejuusto, sokeri, sitruunan kuoriraaste ja mehu.
Kiehauta vesi kattilassa, purista liivatelehdistä vesi ja sulata liivate kuumaan veteen. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää se sen jälkeen ohuena nauhana täyteseokseen. Sekoita samalla koko ajan.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
Koristele runsaalla määrällä tuoreita marjoja. Jos tuoreita marjoja ei ole saatavilla, tarjoile soseutettujen ja sokerilla maustettujen mansikoiden tai viinimarjojen kanssa.