Ainekset
5 dl | vettä kädenlämpöisenä (+ 37 °C) |
50 g | hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa |
1 rkl | sokeria tai 2 rkl siirappia |
½ rkl | suolaa |
½ dl | ruokaöljyä |
4 dl | Myllärin Luomu Kuituinen Kaurahiutaleita |
7 ½–8 dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |

Valmistusohje
n. 20 kpl
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen (kuivahiiva + 42 °C lämpöiseen). Lisää mausteet, hiutaleet ja jauhot vähitellen taikinaan. Lisää ruokaöljy alustuksen loppuvaiheessa. Jätä taikina tavallista sämpylätaikinaa pehmeämmäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinalla tai muovilla suojattuna noin 20 minuuttia. Jauhota pöytä ja leivo taikinasta pyöreitä tai pitkiä sämpylöitä. Kohota niitä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia joko liinalla tai muovilla suojattuna. Paista kohonneet sämpylät + 225 °C:ssa noin 10 minuuttia.
Vinkki! Koristeellisen pinnan sämpylöihin saat kostuttamalla pinnan vedellä ja kastamalla sämpylät hiutaleseoksessa ennen paistamista.