Myllärin luomukuitusämpylät

yli 60 min. | Helppo

  • Leivät
Ainekset
5 dl vettä kädenlämpöisenä (+ 37 °C)
50 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 rkl sokeria tai 2 rkl siirappia
½ rkl suolaa
½ dl ruokaöljyä
4 dl Myllärin Luomu Kuituinen Kaurahiutaleita
7 ½–8 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja

 

Valmistusohje

n. 20 kpl

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen (kuivahiiva + 42 °C lämpöiseen). Lisää mausteet, hiutaleet ja jauhot vähitellen taikinaan. Lisää ruokaöljy alustuksen loppuvaiheessa. Jätä taikina tavallista sämpylätaikinaa pehmeämmäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinalla tai muovilla suojattuna noin 20 minuuttia. Jauhota pöytä ja leivo taikinasta pyöreitä tai pitkiä sämpylöitä. Kohota niitä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia joko liinalla tai muovilla suojattuna. Paista kohonneet sämpylät + 225 °C:ssa noin 10 minuuttia.

Vinkki! Koristeellisen pinnan sämpylöihin saat kostuttamalla pinnan vedellä ja kastamalla sämpylät hiutaleseoksessa ennen paistamista.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.