Ainekset
6 dl | kuumaa vettä |
2 dl | Myllärin Kiireetön Kaurahiutale |
50 g | hiivaa |
2 rkl | siirappia |
1 dl | Myllärin Ruisjauhoja |
2 tl | suolaa |
1 dl | ruokaöljyä |
n. 6,5 dl | Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |

Valmistusohje
Sekoita Myllärin Kiireettömät Kaurahiutaleet kuumaan veteen ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Sekoita joukkoon hiiva, siirappi ja ruisjauho ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia peitettynä (kunnes kuplii hyvin).
Lisää suola, öljy ja vehnäjauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota noin 30 minuuttia, leivo sämpylöiksi ja kohota vielä noin 30 minuuttia.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.