Myllärin gluteeniton hedelmäkakku

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makeat leivonnaiset
  • Gluteenittomat
  • Joulu
Ainekset
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl Myllärin Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g kuivattuja hedelmiä
1 tl vaniljasokeria
1 rkl rommiaromia tai maun mukaan
2 dl kuohukermaa
Vuokaan:
voita tai margariinia
Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä
Valmistusohje

Hedelmäkakku sopii erityisesti joulupöytään. Voit käyttää kuivattua hedelmäsekoitusta tai pieneksi kuutioituja kuivattuja viikunoita.

 

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kuivatut hedelmät. Mausta taikina rommiaromilla. Lisää lopuksi kuohukerma ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja kauraleseillä jauhotettuun matalaan kahvikakkuvuokaan. Paista 150-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä rauhassa vuoassa ennen kumoamista.
Huom! Gluteeniton kakku murenee herkästi, joten kunnollinen jäähdyttäminen on tärkeää. Kakun voi myös kostuttaa rommilla tai esim. appelsiinimehulla ja antaa tasaantua jääkaapissa muovilla peitettynä ennen vuoasta kumoamista. Kakku kannattaa myös paistaa mahdollisimman matalassa vuoassa.

Vinkki! Jos haluat voimakkaamman rommin maun, sekoita rommiaromi kuivahedelmiin ja anna maustua yön yli jääkaapissa.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.