Ainekset
150 g | voita tai margariinia |
2 dl | sokeria |
3 | kananmunaa |
3 dl | Myllärin Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta |
2 dl | perunajauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
100 g | kuivattuja hedelmiä |
1 tl | vaniljasokeria |
1 rkl | rommiaromia tai maun mukaan |
2 dl | kuohukermaa |
Vuokaan: | |
voita tai margariinia | |
Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä |

Valmistusohje
Hedelmäkakku sopii erityisesti joulupöytään. Voit käyttää kuivattua hedelmäsekoitusta tai pieneksi kuutioituja kuivattuja viikunoita.
Valmistusohje
Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kuivatut hedelmät. Mausta taikina rommiaromilla. Lisää lopuksi kuohukerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja kauraleseillä jauhotettuun matalaan kahvikakkuvuokaan. Paista 150-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä rauhassa vuoassa ennen kumoamista.
Huom! Gluteeniton kakku murenee herkästi, joten kunnollinen jäähdyttäminen on tärkeää. Kakun voi myös kostuttaa rommilla tai esim. appelsiinimehulla ja antaa tasaantua jääkaapissa muovilla peitettynä ennen vuoasta kumoamista. Kakku kannattaa myös paistaa mahdollisimman matalassa vuoassa.
Vinkki! Jos haluat voimakkaamman rommin maun, sekoita rommiaromi kuivahedelmiin ja anna maustua yön yli jääkaapissa.