Ainekset
100 g | voita |
1½ dl | tomusokeria |
3 | kananmunaa |
3/4 dl | mantelijauhetta |
2 dl | Myllärin Luomu Kaurahiutaleita |
2 rkl | Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
2-3 dl | mustikoita |
Mustikkamaito | |
2 dl | punaista maitoa |
1 dl | kermaa |
1 rkl | sokeria |
2 | rosmariinin oksaa |
2 rkl | Myllärin Luomu Kaurahiutaleita |
½ dl | pakastemustikoita |

Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan hyvin sekoittaen. Levitä taikina voideltuun vuokaan ja kaada mustikat päälle. Paista 175 °C:ssa noin 20 minuuttia.
Valmista mustikkamaito lämmittämällä maito, kerma, sokeri ja rosmariini kattilassa, älä kiehauta. Anna maustua 10 minuuttia, poista rosmariini ja ota talteen. Soseuta mustikat ja kaurahiutaleet sekaan sauvasekoittimella. Tarjoile mustikkamaito piirakan kanssa, koristele rosmariinin oksalla.
Resepti: Tomi Björck