Ainekset
150 g | voita tai margariinia |
1 dl | tomusokeria |
2 dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
0,5 dl | Myllärin Luomu Kaurahiutaleita |
2 | munankeltuaista |
|
|
Vaniljakiisseli: | |
1,5 dl | kermaa |
3 dl | kevytmaitoa |
2 | kananmunaa |
1 rkl | perunajauhoja |
2 tl | vaniljasokeria |
|
|
Päällinen: | |
200 g | mustaherukoita |
2,5 dl | kuohukermaa |
1,5 dl | fariinisokeria |
25 g | voita |
1,5 dl | Myllärin Luomu Kaurahiutaleita |

Valmistusohje
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää vehnäjauhot ja kauraleseet sekä keltuaiset. Sekoita tasaiseksi ja anna levätä vähän aikaa jääkaapissa.
Sekoita vaniljakiisselin ainekset kattilassa ja kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
Painele pohjataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, peitä leivinpaperilla ja laita paino päälle (herneitä, merisuolaa, kuulia). Paista 200 °C, 10 minuuttia.
Valmista pohjan paistuessa päällys: kuumenna kerma ja fariinisokeri kiehumispisteeseen ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia, siirrä kattila liedeltä, lisää voi ja hiutaleet ja sekoita.
Levitä paistetulle pohjalle vaniljakiisseli, sitten mustaherukat ja lopuksi päällys. Paista vielä 200 °C noin 20 minuuttia.