Mustaherukka-vaniljapiirakka

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
Ainekset

 

150 g voita tai margariinia
1 dl tomusokeria
2 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
0,5 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita
2 munankeltuaista

Vaniljakiisseli:
1,5 dl kermaa
3 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria

Päällinen:
200 g mustaherukoita
2,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
25 g voita
1,5 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita

 

Valmistusohje

Pohja:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää vehnäjauhot ja kauraleseet sekä keltuaiset. Sekoita tasaiseksi ja anna levätä vähän aikaa jääkaapissa.

Vaniljakiisseli:
Sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.

Päällys:
Kuumenna kerma ja fariinisokeri kiehumispisteeseen ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia, siirrä kattila liedeltä, lisää voi ja hiutaleet ja sekoita.

Painele pohjataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, peitä leivinpaperilla ja laita paino päälle (herneitä, merisuolaa, kuulia). Paista 200 °C, 10 minuuttia. Levitä vaniljakiisseli paistetulle pohjalle, sitten mustaherukat ja lopuksi päällys. Paista vielä 200 °C noin 20 minuuttia.

 

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.