Mustaherukka-vaniljapiirakka

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
Ainekset

 

150 g voita tai margariinia
1 dl tomusokeria
2 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
0,5 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita
2 munankeltuaista

Vaniljakiisseli:
1,5 dl kermaa
3 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria

Päällinen:
200 g mustaherukoita
2,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
25 g voita
1,5 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita

 

Valmistusohje
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää vehnäjauhot ja kauraleseet sekä keltuaiset. Sekoita tasaiseksi ja anna levätä vähän aikaa jääkaapissa.
 
Sekoita vaniljakiisselin ainekset kattilassa ja kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
 
Painele pohjataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, peitä leivinpaperilla ja laita paino päälle (herneitä, merisuolaa, kuulia). Paista 200 °C, 10 minuuttia.
 
Valmista pohjan paistuessa päällys: kuumenna kerma ja fariinisokeri kiehumispisteeseen ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia, siirrä kattila liedeltä, lisää voi ja hiutaleet ja sekoita.
 
Levitä paistetulle pohjalle vaniljakiisseli, sitten mustaherukat ja lopuksi päällys. Paista vielä 200 °C noin 20 minuuttia.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

This field is for validation purposes and should be left unchanged.