Munakoiso-kaurabowl (G)

yli 60 min. | Keskitaso

  • Gluteenittomat
  • Ruoanlaitto
Ainekset

n. 4 annosta

250 g (n. 1/2 kpl) munakoisoa
3 g (n. 0,5 tl) suolaa
1 g (hyppysellinen) mustapippuria
30 g (n. 1 rkl) oliiviöljyä
200 g kirsikkatomaatteja
20 g  (hieman alle 1 rkl) oliiviöljyä
2 g (n. 1 tl) timjamia
2 g (1 kynsi) valkosipulimurskaa
2 g (hyppysellinen) suolaa
200 g (n. 2,5 dl) Myllärin Gluteenitonta Villikauraa
600 g (6 dl) kasvislientä
5 g (n. 1 tl) sitruunanmehua
5 g (n. 1 tl) oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Jogurttikastike
200 g turkkilaista jogurttia
10 g (n. 2 rkl) tuoretta korianteria
5 g(n. 1 tl) hunajaa
10 g (n. 1 rkl) limemehua
4 g (1 tl) suolaa
Lisäksi: Punaista chiliä, kevätsipulia viipaloituna sekä paahdettua kauraa
Valmistusohje

Munakoiso-kaurabowl, yrttijogurttikastike ja paahdettua kauraa

Aloita valmistamalla paahdetut munakoisot:

  • Viipaloi munakoiso viipaleiksi pituussuunnassa.
  • Laita viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, mausta suolalla ja pippurilla ja penslaa päälle oliiviöljy.
  • Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen käännä viipaleet ja jatka paahtoa toiset 10 minuuttia.

Valmista seuraavaksi kuivatut kirsikkatomaatit:

  • Halkaise tomaatit pituussuunnassa kahtia ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy, viipaloitu valkosipuli, hakattu timjami ja suola.
  • Asettele tomaatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Kuivata 120 asteisessa uunissa noin 1.5h.

Villikaura:

  • Mittaa kaurajyvät kattilaan, lisää kasvisliemi ja keitä noin 25 minuuttia.
  • Ota sivuun 1/3 osa keitetystä kaurasta paahdettua kauraa varten ennen mausteiden lisäämistä.
  • Lisää sitruunanmehu, oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Sekoita kunnolla.

Paahdettu Villikaura:

  • Levitä keitetty kaura uunipellille leivinpaperin päälle ja kuivata uunissa 80 asteessa noin 1,5 tunnin ajan.
  • Kuumenna rypsiöljy mittaria käyttäen 160 asteiseksi ja frittaa kaurajyvät noin 30-45 sekunnin ajan. Siirrä talouspaperilla peitetyn astian päälle ja mausta suolalla.

Ja viimeiseksi yrttijogurtti:

  • Mittaa jogurtti kulhoon.
  • Hienonna korianteri ja lisää jogurtin joukkoon. Lisää hunaja ja mausta suolalla sekä limen mehulla.

Vinkki: Bowlit ovat loistavaa hävikkiruokaa. Voit käyttää annokseen viikon aikana kertyneitä tähteitä ja maustaa mielesi mukaan. Kaurapohjainen bowl-annos on myös loistava mukaan otettava lounas kiireiseen päivään.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.