Ainekset
n. 4 annosta
250 g (n. 1/2 kpl) | munakoisoa |
3 g (n. 0,5 tl) | suolaa |
1 g (hyppysellinen) | mustapippuria |
30 g (n. 1 rkl) | oliiviöljyä |
200 g | kirsikkatomaatteja |
20 g (hieman alle 1 rkl) | oliiviöljyä |
2 g (n. 1 tl) | timjamia |
2 g (1 kynsi) | valkosipulimurskaa |
2 g (hyppysellinen) | suolaa |
200 g (n. 2,5 dl) | Myllärin Gluteenitonta Villikauraa |
600 g (6 dl) | kasvislientä |
5 g (n. 1 tl) | sitruunanmehua |
5 g (n. 1 tl) | oliiviöljyä |
suolaa ja mustapippuria maun mukaan | |
Jogurttikastike | |
200 g | turkkilaista jogurttia |
10 g (n. 2 rkl) | tuoretta korianteria |
5 g(n. 1 tl) | hunajaa |
10 g (n. 1 rkl) | limemehua |
4 g (1 tl) | suolaa |
Lisäksi: Punaista chiliä, kevätsipulia viipaloituna sekä paahdettua kauraa |

Valmistusohje
Munakoiso-kaurabowl, yrttijogurttikastike ja paahdettua kauraa
Aloita valmistamalla paahdetut munakoisot:
- Viipaloi munakoiso viipaleiksi pituussuunnassa.
- Laita viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, mausta suolalla ja pippurilla ja penslaa päälle oliiviöljy.
- Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen käännä viipaleet ja jatka paahtoa toiset 10 minuuttia.
Valmista seuraavaksi kuivatut kirsikkatomaatit:
- Halkaise tomaatit pituussuunnassa kahtia ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy, viipaloitu valkosipuli, hakattu timjami ja suola.
- Asettele tomaatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Kuivata 120 asteisessa uunissa noin 1.5h.
Villikaura:
- Mittaa kaurajyvät kattilaan, lisää kasvisliemi ja keitä noin 25 minuuttia.
- Ota sivuun 1/3 osa keitetystä kaurasta paahdettua kauraa varten ennen mausteiden lisäämistä.
- Lisää sitruunanmehu, oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Sekoita kunnolla.
Paahdettu Villikaura:
- Levitä keitetty kaura uunipellille leivinpaperin päälle ja kuivata uunissa 80 asteessa noin 1,5 tunnin ajan.
- Kuumenna rypsiöljy mittaria käyttäen 160 asteiseksi ja frittaa kaurajyvät noin 30-45 sekunnin ajan. Siirrä talouspaperilla peitetyn astian päälle ja mausta suolalla.
Ja viimeiseksi yrttijogurtti:
- Mittaa jogurtti kulhoon.
- Hienonna korianteri ja lisää jogurtin joukkoon. Lisää hunaja ja mausta suolalla sekä limen mehulla.
Vinkki: Bowlit ovat loistavaa hävikkiruokaa. Voit käyttää annokseen viikon aikana kertyneitä tähteitä ja maustaa mielesi mukaan. Kaurapohjainen bowl-annos on myös loistava mukaan otettava lounas kiireiseen päivään.