Ainekset
Pohja | |
4 | kananmunaa |
3 dl | sokeria |
4 dl | Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vaniljasokeria |
½ dl | sokeroimatonta kaakaojauhetta |
1 dl | maitoa |
100 g | sulatettua voita tai margariinia |
Kuorrute | |
4-5 dl | tomusokeria |
3 rkl | sokeroimatonta kaakaojauhetta |
50 g | sulatettua voita |
4-6 rkl | jäähtynyttä kahvia |
Pinnalle | |
5-10 | marenkia tai kookoshiutaleita, strösseleitä tai pähkinärouhetta |

Valmistusohje
Mokkapalat ovat leivonnaisten ikisuosikkeja ja ne maistuvat kaiken ikäisille. Ripottele pinnalle murustettua marenkia, kookoshiutaleita, strösseleitä tai pähkinärouhetta.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja sulatettu voi tai margariini.
Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille paista keskiritilätasolla 225-asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kiinteä.
Valmista kuorrute. Mittaa tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Sekoita hyvin ja lisää kahvia vähitellen, kunnes kuorrute on sopivan löysää levitettäväksi. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Murusta pinnalle marenkeja tai ripottele päälle kookoshiutaleita, strösseleitä tai pähkinärouhetta. Leikkaa annospaloiksi kun täyte on jähmettynyt.