Gluteenittomat mokkapalat

30-60 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
  • Gluteenittomat
Ainekset
Pohja
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 dl maitoa
100 g sulatettua voita tai margariinia
Kuorrute
4-5 dl tomusokeria
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
50 g sulatettua voita
4-6 rkl jäähtynyttä kahvia
Pinnalle
 5-10 marenkia tai kookoshiutaleita, strösseleitä tai pähkinärouhetta
Valmistusohje

Mokkapalat ovat leivonnaisten ikisuosikkeja ja ne maistuvat kaiken ikäisille. Ripottele pinnalle murustettua marenkia, kookoshiutaleita, strösseleitä tai pähkinärouhetta.

 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja sulatettu voi tai margariini.

Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille paista keskiritilätasolla 225-asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kiinteä.

 

Valmista kuorrute. Mittaa tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Sekoita hyvin ja lisää kahvia vähitellen, kunnes kuorrute on sopivan löysää levitettäväksi. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Murusta pinnalle marenkeja tai ripottele päälle kookoshiutaleita, strösseleitä tai pähkinärouhetta. Leikkaa annospaloiksi kun täyte on jähmettynyt.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

This field is for validation purposes and should be left unchanged.