Ainekset
Pohja | |
4 | kananmunaa |
3 dl | sokeria |
4 dl | Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vaniljasokeria |
½ dl | sokeroimatonta kaakaojauhetta |
1 dl | maitoa |
100 g | sulatettua voita tai margariinia |
Kuorrute | |
6 dl | tomusokeria |
3 rkl | sokeroimatonta kaakaojauhetta |
50 g | sulatettua voita |
4 rkl | keitettyä kahvia tai tarpeen mukaan |
Pinnalle | |
5-10 | marenkia tai kookoshiutaleita, strösseleitä tai pähkinärouhetta |

Valmistusohje
Mokkapalat ovat leivonnaisten ikisuosikkeja ja ne maistuvat kaiken ikäisille. Ripottele pinnalle murustettua marenkia, kookoshiutaleita, strösseleitä tai pähkinärouhetta.
Valmistusohje
uunipellillinen
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja sulatettu voi tai margariini.
Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille paista keskiritilätasolla 225-asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kiinteä.
Valmista kuorrute. Mittaa tomusokeri, sokeroimaton kaakaojauhe, sulatettu voi ja kahvi kulhoon. Sekoita, kunnes seos on paksuhkoa, mutta levittyvää. Levitä kuorrute vielä lämpimän pohjan päälle. Murusta pinnalle marenkeja tai ripottele päälle kookoshiutaleita, strösseleitä tai pähkinärouhetta. Leikkaa jäähtyneenä annospaloiksi.