Minttusuklaa-raakakakku

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
Ainekset

 

Pohja
5 medjool-taatelia tai useampi pienempi taateli
3/4 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita
1 dl pekaanipähkinöitä
1 rkl vettä
ripaus suolaa

Täyte
3 dl cashewpähkinöitä
2 dl kookosmaidon kermaista osaa  (laita kookosmaito jääkaappiin, niin neste ja kermainen osa erottuvat)
1/2 dl vettä
1 dl vaahterasiirappia tai muuta makeuttajaa maun mukaan
15 tippaa 100 %:sta minttuöljyä tai 1 dl tuoreita mintunlehtiä
1/2 dl kookosöljyä sulana
1,5 dl raakakaakaojauhetta
1/2 rkl psylliumkuitua
ripaus suolaa

 

Valmistusohje

Aloita pohjan valmistus jauhamalla kaurahiutaleet hienoksi ja poistamalla taateleista kivet. Lisää joukkoon loput raaka-aineet. Tarkista maku, ja jos haluat lisämakeutta, voit lisätä sekaan taatelin tai tipan hunajaa. Huomioi kuitenkin, että massan kuuluu jäädä melko kuivaksi. Painele massa vuoan pohjalle ja siirrä sivuun odottamaan.

Vinkki! Voit siirtää sivuun osan pohjan massasta ja tehdä siitä pieniä koristepalleroita, jotka pyörität kaakaojauheessa tai kookossokerissa ja laitat lopuksi kakun päälle.

 

Valmista seuraavaksi täyte laittamalla kaikki raaka-aineet psylliumia lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja jauha, kunnes massa on täysin tasaista. Tarkista maku. Lisää sekaan psylliumkuitu ja sekoita vielä kerran. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja siirrä pakastimeen muutamaksi tunniksi. Voit tehdä kakun illalla ja antaa olla pakastimessa yön yli.

 

Ota kakku sulamaan pari tuntia ennen tarjoilua ja nauti!

 

 

Resepti ja kuva: Karita Tykkä

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.