Ainekset
2-3 pyöreää pizzaa
POHJA | |
2,5 dl | vettä |
¼ pkt | hiivaa |
4–5 dl | Myllärin Pizzajauhoja |
¼ dl | öljyä |
TOMAATTIKASTIKE | |
1 tlk | tomaattimurskaa |
2–4 | valkosipulin kynttä |
2 rkl | öljyä |
1 rkl | vaaleaa balsamicoa |
1 tl | sokeria |
0,5 tl | suolaa |
mustapippurirouhetta | |
MOZZARELLATÄYTE | |
150 g | juustoraastetta |
n. 200 g | mozzarellaa |
1–2 | tomaattia |
tuoretta basilikaa |

Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja alustuksen loppuvaiheessa myös öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan levätä n. 10 min. ennen kuin kaulit tai taputtelet sen pizzapohjiksi.
Parhaan ja maukkaimman lopputuloksen saat, kun annat taikinan levätä yön yli peitettynä joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Näin pizzan voi myös tehdä kokonaan ilman hiivaa.
Valmista tomaattikastike etukäteen: mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen vähintään 10 minuuttia.
Levitä jäähtynyt tomaattikastike ja täytteet pizzapohjalle. Lämmitä uuni ja uunipelti 250-asteiseksi. Nosta pizza kuumalle pellille ja paista 5–10 minuuttia uunin tehosta ja täytteiden määrästä riippuen.
Mausta pippurilla ja ripottele pinnalle tuoreita basilikanlehtiä.