Mehevä mozzarellapizza

30-60 min. | Helppo

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Ruoanlaitto
Ainekset

2-3 pyöreää pizzaa

POHJA
2,5 dl vettä
¼ pkt hiivaa
4–5 dl Myllärin Pizzajauhoja
¼ dl öljyä
TOMAATTIKASTIKE
1 tlk tomaattimurskaa
2–4 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 rkl vaaleaa balsamicoa
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
mustapippurirouhetta
MOZZARELLATÄYTE
150 g juustoraastetta
n. 200 g mozzarellaa
1–2 tomaattia
tuoretta basilikaa
Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja alustuksen loppuvaiheessa myös öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan levätä n. 10 min. ennen kuin kaulit tai taputtelet sen pizzapohjiksi.

Parhaan ja maukkaimman lopputuloksen saat, kun annat taikinan levätä yön yli peitettynä joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Näin pizzan voi myös tehdä kokonaan ilman hiivaa.

Valmista tomaattikastike etukäteen: mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen vähintään 10 minuuttia.

Levitä jäähtynyt tomaattikastike ja täytteet pizzapohjalle. Lämmitä uuni ja uunipelti 250-asteiseksi. Nosta pizza kuumalle pellille ja paista 5–10 minuuttia uunin tehosta ja täytteiden määrästä riippuen.

Mausta pippurilla ja ripottele pinnalle tuoreita basilikanlehtiä.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 10Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.