Ainekset
Taikina:
5 dl | maitoa tai vettä |
50 g | hiivaa |
3 kpl | kananmunia |
1 ½ dl | sokeria |
1 tl | suolaa |
16 dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
150 g | voita |
Täyte:
2 dl | sokeria |
200 g | voita |
1,5 dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
7 dl | Myllärin Luomu Kaurahiutaleita |
1 kpl | kananmuna |
1 dl | siirappia |
1 tl | neilikkaa |
2 tl | kanelia |
2 tl | kardemummaa |
1 tl | inkivääriä |

Valmistusohje
Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri ja suola. Sekoita jauhot vähitellen taikinaan ja alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.
Täyte: Sulata voi ja lisää muut ainekset, sekoita hyvin.
Kaada pullataikina jauhotetulle pöydälle ja kaulitse se noin ½ cm paksuiseksi levyksi. Levitä täyte koko pinnalle ja rullaa. Leikkaa rullasta noin 3–4 cm paksuja paloja ja laita leivosvuokaan leikkauspinta ylöspäin. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia, voitele munalla ja laita pintaan raesokeria tai mantelilastuja. Paista 225 °C:ssa noin 10 minuuttia. Ripottele kypsien pullien päälle tomusokeria.