Myllärin mausteiset kaurapuustit

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makeat leivonnaiset
Ainekset

Taikina:

5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
3 kpl kananmunia
1 ½ dl sokeria
1 tl suolaa
16 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
150 g voita

Täyte:

2 dl sokeria
200 g voita
1,5 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
7 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita
1 kpl kananmuna
1 dl siirappia
1 tl neilikkaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä

 

Valmistusohje

Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri ja suola. Sekoita jauhot vähitellen taikinaan ja alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

Täyte: Sulata voi ja lisää muut ainekset, sekoita hyvin.

Kaada pullataikina jauhotetulle pöydälle ja kaulitse se noin ½ cm paksuiseksi levyksi. Levitä täyte koko pinnalle ja rullaa. Leikkaa rullasta noin 3–4 cm paksuja paloja ja laita leivosvuokaan leikkauspinta ylöspäin. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia, voitele munalla ja laita pintaan raesokeria tai mantelilastuja. Paista 225 °C:ssa noin 10 minuuttia. Ripottele kypsien pullien päälle tomusokeria.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.